En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Tidenes yngste generalkonferansedelegat?

Tidenes yngste generalkonferansedelegat?

17.06.2011
Torsdag valgte Årskonferansen det som kanskje er tidenes yngste delegat til generalkonferansen. Øyvind Helliesen får følge av 24 år gamle Audun Westad til Florida neste år.
Tidenes yngste generalkonferansedelegat?Audun Westad og Øyvind Helliesen vil representere Metodistkirken i Norge ved neste års Generalkonferanse i Florida, USA.


Biskop Christian Alsted gjorde i sin åpningstale et stort poeng av vårt behov for å gi plass til yngre mennesker i 20-40-årene i menighetene og i kirkens ledelse. Torsdagens valg av delegater til Generalkonferansen kan tyde på at Årskonferansen lyttet til biskopen.

Erfaring og fornyelse
Delegatene til Generalkonferansen har tradisjonelt vært erfarne og godt voksne mennesker. Prestene valgte i tråd med tradisjonen sin øverste norske leder, tilsynsmann Øyvind Helliesen. I valget av legdelegat ble det et langt mer utradisjonelt valg. Audun Westad, som sitter i konferansen som leder av Metodistkirkens barne- og ungdomsforbund, fikk legfolkets tillit.

Som delegater til Generalkonferansen er Øyvind og Audun også delegasjonsledere til Sentralkonferansen i 2013.

Overrasket
Brobyggeren snakket med Audun Westad etter at alle gratulantene hadde fått slippe til. Vi startet med å spørre Audun om hvordan han opplevde valget.
- Jeg er overrasket. Jeg kan jo fortelle hva pastor Ivar Granum med et glimt i øyet sa til meg: "Dette hadde jeg ikke trodd da jeg sleit med deg som konfirmant". Det kan jeg forstå. Jeg hadde vel heller ikke trodd på dette på forhånd.
Jeg er jo lidenskaplig opptatt av kirken og kirkens ledelse, så dette tror jeg blir virkelig spennende. Jeg opplever jo valget som en stor tillitserklæring fra kirken.
Jeg er glad for at jeg vil reise sammen med en erfaren ringrev som Øyvind. Han har jo vært der flere ganger og vil være en god støtte, avslutter Audun.

Bred erfaring
Selv om Audun er ung, har han rukket å få bred erfaring i kirken. Han er i dag leder av barne- og ungdomsforbundet. Han sitter også i styringsgruppen til Global Info for Metodistkirken. I fjor var han sammen med Jenny Skomsnes Moe ansvarlig for planleggingen og gjennomføringen av det aller første Ungdommens Rådsmøte. Det ble en historisk økumenisk begivenhet som Norges Kristne Råd var svært godt fornøyd med.

Audun tilhører Centralkirken i Oslo og er sekretær i menighetsrådet.

Audun har vært ungdomsdelegat til Årskonferansen to ganger. Han deltok på konferansen "Living faith - seeking justice" i Texas og var med i gruppen "Rettferdig" i ettertid. Han har vært med og arrangert Sommerfesten to ganger.
Audun har vært BUR-leder, leder av personalkomiteen og leder av menighetsrådet. Han har også vært ansatt som menighetssekretær i to år i menigheten vår i Kristiansand.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone