En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Knut Refsdal ny generalsekretær i Norges Kristne Råd

Knut Refsdal ny generalsekretær i Norges Kristne Råd

19.01.2012
Styret i Norges Kristne Råd (NKR) besluttet i dag at Knut Refsdal tar over som generalsekretær etter Ørnulf Steen til sommeren.
Knut Refsdal ny generalsekretær i Norges Kristne 
Råd
Til Brobyggeren sier Knut Refsdal at han er glad for muligheten og ser frem til å begynne i en av de mest spennende lederstillingene i det kristne landskapet.

Genuin interesse
- Hva fikk deg til å søke på stillingen som generalsekretær?
- Jeg har en genuin interesse for økumenisk arbeid. Det er noe som har fulgt meg både som prest og i andre oppgaver. Norges Kristne Råd og dets mangfoldige arbeid tiltaler meg. Det gjelder fredsplattformen, HIV/Aids-arbeidet, fokuset på
integreKnut Refsdal ny generalsekretær i Norges Kristne 
Rådring av innvandrere, det globale perspektivet, religionspolitisk arbeid og andre arbeidsområder. Jeg er også opptatt av å reflektere over hvordan vi tolker kristen tro i dag og hvordan troen kan være noe frigjørende i menneskers liv. Mye av mitt engasjement kommer av den spennende dialogen som oppstår i den kontinuerlige kontakten mellom de ulike kirkene, mellom mennesker fra ulike religioner og med mennesker uten en religiøs tro, sier Refsdal.

- Jeg tror jeg har et godt utgangspunkt i metodismen for å arbeide økumenisk. Det ligger en romslighet i metodistisk teologi. Vi er vant til å tenke selv og akseptere at andre kan ha ulike synspunkter. Enhet er noe annet enn enighet. Det er noe vi poengterer som kirke. Det er kanskje vårt største bidrag til den økumeniske bevegelsen, avslutter Refsdal.

Erfaring, kompetanse og engasjement
 - Styret hadde flere sterke kandidater til vurdering, men Refsdal utmerket seg med erfaring, kompetanse og engasjement. Vi må arbeide videre på å styrke kristent nærvær i det offentlige rom; tydelige på hva vi står for, og hvilke verdier vi har. Videre må vi fremme respekt for religionsfrihet og menneskerettigheter. Med Refsdal ved roret har vi store forhåpninger, og jeg ser frem til å samarbeide med ham, sier styreleder Else-Britt Nilsen I Norges Kristne Råd.

Rett mann
Tilsynsmann Øyvind Helliesen i Metodistkirken sier at vi som kirke gleder oss over utnevnelsen og at vi tror Knut Refsdal er rett mann på rett plass. Knut har de gaver og den utrustningen som en slik stilling krever.


Knut Refsdal er prest i Metodistkirken og har erfaring som vikar i Den norske kirke. Knut har god erfaring med økumenisk arbeid – både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Han har god kjennskap til Norges Kristne Råds arbeid, da han tidligere har vært ansatt i organisasjonen.NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone