En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Forsøk på å utsette Traditionalist Plan avvist

Forsøk på å utsette Traditionalist Plan avvist

Skrevet av: News UMNS; Heather Hahn; Kathy L. Gilbert
25.02.2019
Tidlig i mandagens møte ble et forsøk på å løfte frem One Church Plan stanset.
Forsøk på å utsette Traditionalist Plan avvist

Tidlig i dagens forhandlinger, som er en forberedelse for den endelige debatten og avstemningene i morgen, ble et forsøk på å utsette diskusjonen av Traditionalist Plan og mulig løfte One Church Plan lenger frem i dagsorden.

Med 488 mot 334 stemmer, ble utsettelsen avvist. Avgjørelsen gjør det vanskeligere for One Church Plan å bli behandlet fullt ut.

Prest David Livingstone, delegat fra Great Planes og med en rød One Church Plan button, fremmet forslaget.
- To tredjedeler av de amerikanske delegatene har avvist Traditionalist Plan. Mine barn hører sjelden om kjærligheten i Kristi budskap, men kun om dommen. Vi kan ikke tillate at dette skjer på grunn av en forretningsorden som nekter oss mulighet til å snakke om saken, sa han.

Fred Sayeh, delegat fra Liberia, talte mot forslaget. Han viste til avstemningen om prioriteringen og oppfordret alle til å stemme mot forslaget.

Prest Rebecca Miles, delegat fra Arkansas, brukte sin støtteerklæring til forslaget til å snakke om hvorfor hun ikke støttet Traditionalist Plan.
- Det er et vidunderlig ordspråk i Zambia. Det sier at du ikke kapper av deg beina når et barn tisser i fanget ditt. Det er det Traditionalist Plan vil gjøre med kirkens ledelse. I tillegg er deler av planen kjent i strid med konstitusjonen allerede, sa hun.

Prest Stephen Wende, delegat fra Texas, snakket også mot forslaget.
- De fleste av oss opplevde at ånden mellom delegatene var svært positiv under avstemningen. De fleste mente avstemningen gikk svært bra. La oss ikke begynne å torpedere en kristen konferanse, sa han.

Etter at forslaget ble avvist, fortsatte forhandlingene med de mange forslagene i Traditionalist Plan.

NYESTE ARTIKLER
Lignende artikler
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no