En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Ny påskesalme for en tid i isolasjon

Ny påskesalme for en tid i isolasjon

03.04.2020
Ny påskesalme for en tid i isolasjon

Prest Roy-Frode Løvland i Metodistkirken på Finnsnes har skrevet en ny tekst til den gamle kjente metodistsalmen "The Church's One Foundation" av Samuel Wesley. Den tar for seg den underlige tiden vi lever i der vi skal feire påske uten å kunne samles i kirkebyggene våre.

Det hele startet med at prest Hilde Marie Movafagh postet en engelsk tekst med denne tematikken til denne salmen i Facebookgruppen Forsamlingssang i Metodistkirken. Hun forteller at en amerikansk kollega som kjenner forfatteren delte den på facebook. Hun synes teksten var så morsom og treffende for den påsken vi går inn i at hun delte den i et par grupper.

I denne gruppen tente Jon Løvland på ideen og laget singback-filer (se under) og utfordret Roy-Frode Løvland til å lage en norsk versjon. Det gikk ikke lang tid før det kom et svar fra Roy-Frode som imponerte alle i gruppen.

Til Brobyggeren sier Roy-Frode at det begynte med at Jon Løvland la til en fil med musikken som man kunne synge etter og kommenterte at "kanskje noen i nord" kunne skrive en norsk tekst. Så det var kanskje mest humoren i dette som gjorde at han begynte å se nærmere på teksten.

- Dette var jo postet 1. april, så jeg var ikke helt sikker på om Hilde-Marie gjorde dette som en spøk, men jeg gikk ut fra at koronatomme kirker egentlig ikke ville ha bruk for en salme som dessuten kun har bruksområde denne påsken, sier Roy-Frode med et smil.

- Men når jeg så på innholdet, var jo litt av essensen at vi IKKE kan feire i kirkene, så derfor må vi feire påske hjemme. Og dermed sprang tankene videre til å se hvordan vi kan hjelpe metodister til å feire påske hjemme - og med særlig fokus på hva disse unntakstilstandene gjør med oss og kan lære oss. Det forteller en annen side ved det å være kirke. Det illustrerer andre sider ved påsken.  Og kanskje kan det være med på å få oss til å sette pris på det som skjer i våre liv når vi må tenke nytt. Så hovedmotivasjonen for å skrive (denne gangen) var nok å gi en liten oppmuntring til våre menigheter, avslutter Roy-Frode.

Så er vi så heldige at vi får motta en ny tekst til en kjent salme som handelr om denne underlige påsken der vi skal minnes Jesu offer og oppstandelse uten kirkebygget og et fysisk fellesskap. Men det blir gudstjenester på nett hver høytidsdag påsken igjennom her på nett. Og det vil ikke forundre noen om denne nye salmen dukker opp i noen av dem.

Her kan du selv laste ned og spille og synge:

Salmen sunget av Anne Grethe Aagesen akkompagnert av Jon Løvland.

Noter i C.

Noter i Eb.