En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Hospitalet Betanien tok sølv

Hospitalet Betanien tok sølv

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
06.02.2014
Hospitalet Betanien tok onsdag sølv i NM i institusjonskokkfaget med en godt sammensatt meny til under 55 kr. pr. person.
Hospitalet Betanien tok sølvJubel på pallen. Kokkene fra Hospitalet Betanien tok sølv i NM for institusjonskokker.

- Vi er utrolig stolte over å representere Hospitalet Betanien. Vi er de første fra Hordaland som får en plass på pallen i denne konkurransen, sier kjøkkensjef Ronny Nilsen til Brobyggeren. Sammen med assisterende kjøkkensjef Liv Hege Olsen tok han sølv i NM i institusjonskokkfaget i går med en godt sammensatt meny til under 55 kr pr. person. Du finner menyen nederst i artikkelen.

Oppgaven til NM besto i å lage en meny som skulle serveres i en omsorgsbolig for eldre. Av 12 beboere skulle fire ha konsistenttilpasset kost, det vil si purékost. Kokkene måtte tilfredsstille strenge krav til næringsinnhold, total energimengde og pris. Rettene skulle være sammensatt med tanke på å oppfylle myndighetenes anbefalinger, både i forhold til matvarevalg og næringsinnhold. Menyen inkluderte et mellommåltid, lunsj og middag med dessert. Arrangør Kost- og ernæringsforbundet hadde, i samarbeid med sponsorer, lagt klare føringer for hvilke råvarer som kunne brukes i konkurransen. Oppskriftene skulle synliggjøre at produksjonen av måltidene er praktisk gjennomførbar til minimum 100 porsjoner innenfor relevante tids- utstyrs- og personalmessige ressurser i institusjonskokkfaget.

- Det vanskeligste ved konkurransen er forarbeidet. Menyen ble levert i september og det tok tid å få den ferdig. Først laget vi et utkast til meny. Deretter måtte vi justere den slik at vi oppfylte kravene til økonomi og ernæringsmessig innhold. Det er en utfordring når vi vil beholde de gode smakene, forteller Nilsen.

I løpet av fem timer laget og presenterte Ronny Nilsen og Liv Hege Olsen menyen under til 12 personer. Hospitalet Betanien tok sølvAssisterende kjøkkensjef Liv Hege Olsen og kjøkkensjef Ronny Nilsen med bevisene for sitt NM-sølv.

- Vi er slitne i dag. Det er en hard konkurranse, men vi har trent godt. Frem til jul har vi laget enkeltretter fra menyen og i januar har vi laget hele menyen mange ganger.

- Hvordan er det å arbeide på Hospitalet Betanien?

- Det er utrolig kjekt. Vi har et godt arbeidsmiljø og har gode kolleger, ikke bare på kjøkkenet men på hele institusjonen. De fleste som arbeider her har jo vært her i 15 og 16 år. Det sier mye om en arbeidsplass der folk trives. Som kjøkkensjef opplever jeg også å ha god støtte i ledelsen. Jeg har vært kjøkkensjef i to og et halvt år, og det har vært en takknemlig oppgave å komme inn og lede kjøkkenet. Nå har vi gjennomført en grundig oppussing av både kjøkkenet og menyen.

Rettene som ble planlagt til NM vil bli servert på Hospitalet Betanien i tiden framover. Hospitalet Betanien tok sølv

- Vi vil bruke menyen vi har laget på Hospitalet. Vi fikk veldig gode skussmål for den, særlig for de gode smakene. Det er vi stolte av. Vi føler jo at det vi lager til hverdags har gode smaker. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra de som spiser maten vår. Det betyr mye for oss. Vi prøver å bli bedre hele tiden. Et spennende prøveprosjekt har vært å ha en kokk ute på den enkelte avdelingen for å få bedre kontakt med de som skal spise maten og lage spesielt tilpasset kost slik at alle spiser. God mat er helsebringende og gir god trivsel for de som bor og spiser her, avslutter kjøkkensjef Ronny Nilsen.

 

Meny:

Mellommåltid
Het gulrotsuppe med byggryn
servert med byggrisbrød
vann

Lunsj
Posjert kalkunbryst, fyllt med dovreost og urter
Servert på smakfull pai med kikerter, tomat og spinat
Vann tilsmakt agurk

Hovedrett
Pannestekt torsk
Servert med søtpotetpure med grønnkål eple burre blanc og appelsinkokt gulrot
Vann tilsmakt appelsin

Dessert
Hjemmelaget valnøttis med daddel og eple coulis
Servert med havreklimuffins
Kaffe

 


 

Hospitalet Betanien er diakonal institusjon som eies av Stiftelsen Betanien Bergen og har sitt utspring i Metodistkirken i Norge. Stiftelsen Betanien har drevet diakonalt arbeid i Bergen siden 1904 og har hatt eget hospital siden 1914.
Hospitalet Betanien yter helse- og omsorgstjenester med driftsavtaler med Bergen kommune og Helse Vest RHF. Vi har et variert tjenestetilbud og legger vekt på å ha et kvalitativt og framtidsrettet tilbud. Hospitalet Betanien har i dag følgende seks tjenesteområder; barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP), distriktspsykiatrisk senter (DPS), dagkirurgisk senter (gynekologi og kirurgi), laboratoriesenter, røntgensenter og sykehjem og rehabilitering

 

 

 

 

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26
Lignende artikler
I en pressemelding meldes det at Stiftelsen Betanien Bergen har ansatt en ny administrerende direktør. Les mer
Fredag kom det melding om at Audun Korsvold var konstituert som direktør for stiftelsen Betanien Bergen. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone