En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Morgendagens kirke

Morgendagens kirke

Skrevet av: Vigdis-Merete Rønning
24.04.2014
Fullt hus på Diakoniens dag på Diakonihjemmet, der blant annet diakon og menighetsleder i metodistkirken på Bjølsen, Kari Hay, holdt et flott seminar om " Morgendagens kirke, et diakonalt fellesskap?".
Morgendagens kirkeDiakonhjemmet er en selvstendig diakonal institusjon innenfor Den norske kirke. Onsdag 23. april 2014 inviterte de til Diakoniens dag, som samlet fulle hus.

Morgendagens kirke, et diakonalt fellesskap, var tittelen på diakon Kari Hay sitt foredrag på Diakoniens dagDiakonhjemmet onsdag 23. april.

- Diakonien er en endringsagent, og det skal den være. Den utfordrer vår kreativitet, og slik skal den være, sa Hay blant annet. Morgendagens kirkeDiakon Kari Hay

Med eksempler fra metodistkirker i Norge og andre deler av verden, erfaring fra forskjellige yrker og ikke minst sin profesjonalitet som lærer, holdt hun forsamlingen i sin hule hånd i sitt timelange foredrag, der Metodistkirkens diakoniplan og kirken på Bjølsen fikk en naturlig plass.

Hva trenger folk i dag?

- Hvilke spørsmål har folk i dag? Hvilke spørsmål har folk der vi er? Kan vi svare på disse, og hvordan svarer vi?

Vi tror vår empati stammer fra Guds nåde. Det som kjennetegner en diakonal kirke er nettopp at den tar på alvor den virkelighet den er en del av. Ofte er vi sjenerte for å tilby det daglige brød til folk, vi tror ikke de vil ha det.  Vi må tilby det vi som kirke har og vi har mye! Så får vi heller tåle de få som takker nei, og glede oss over de som takker ja, sa Hay blant annet.

Fullt hus på Diakoniens dag

Rundt 300 totalt hadde funnet veien til Diakonhjemmet og deres årlige Diakoniens dag. At alt er gratis: flotte seminarholdere, musikk og mat er ikke hverdagskost, og Diakonihjemmet skal ha stor takk for dette flotte initiativet som samler folk år etter år.

Ulempen med så mange flotte seminarholdere er valgets kval, når en kan velge seminar. Samtidig med Kari Hay, holdt professor Kjell Nordstokke foredrag om «Livsviktige relasjoner- i lys av tegnfortellingene i Johannesevangeliet».  Spesialist i klinisk pedagogikk, Berit M. Fekene, og psykologspesialist Anne Vaglum tilbød samtidig foredraget «Trygg havn. Utfordringer for sped- og småbarnsfamilier når foreldre er i psykisk ubalanse». Om ikke det var nok å velge i, kunne Estrid Hessellund og Sindre Eide tilby «Handling og bønn må bli ett- diakonale salmer i Norsk salmebok 2013» den samme timen.

Livsviktige relasjoner

var tema for hele dagen, som startet med et felles foredrag av professor Arnstein Finset om «God kommunikasjon mellom behandler og pasient – en livsviktig relasjon», etterfulgt av «Er du her for meg?» av psykologspesialist Sissel Gran.

Før lunsj og seminarer, var det samling i kapellet, der diakon Liv Berit Carlsen var en av deltakerne.

Den siste timen var satt av til smakebiter fra den nye salmeboka i Den norske kirke, som inneholder mange sanger som blir sunget i de fleste kirkesamfunn.

Sindre Eide og Sindre Skeie tok oss med inn i kjente og ukjente sanger, der sangen « Fordi han kom og var som morgenrøden» rundet av dagen. Sangen er for øvrig skrevet av metodistbiskop i Argentina, Fredrico Josè Pagura.

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26
Lignende artikler
Etter et vedtak i årskonferansen i fjor, ber en arbeidsgruppe om respons på prosessen så langt. Les deres høringsnotat her! Les mer
Velkommen til denne tverrkirkelige konferansen Torsdag 10. januar 2010 på Union scene i Drammen. Konferansen har som mål å inspirere til å utvikle tilbud som møter barn og unges behov. Les mer
Hvor går grensen?
2017-05-11
Hvordan leve når døden nærmer seg - hva tilbyr vi og hva tillater vi? Den 7. Nordiske Hospicekonferansen i Oslo 20. - 22. september 2017. Les mer på ekstern link

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone