En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Vår tur til å gå

Vår tur til å gå

15.10.2014
Agnes Pangani (12) går fem timer for å hente vann hver dag. På søndag er det vår tur til å gå for å gjøre hennes tur kortere.
Vår tur til å gåAgnes går fem timer hver eneste dag for å hente vann til familien. Foto: Kirkens Nødhjelp.

Agnes bor i landsbyen Munguri i Tanzania. Hver dag står hun opp før soloppgang for å hente vann til familien sin. Siden hun bor langt unna vannhullet går hun nesten en halvtime alene, før hun møter andre hun kan ta følge med. Hele turen tar over to og en halv time. Under tørketiden må hun ofte gå enda lengere fordi vannhullene tørker ut. Hun går i slippers og hun går fort. Når hun kommer frem til vannhullet er det ofte kø og hun må bruke lang tid på å vente. Det er mange som skal hente vann til sine familier i landsbyene rundt vannhullet. Det brune vannet vil gjøre deg som nordmann diaresyk i løpet av minutter. Hun gjør seg klar til å fylle vann i den rosa bøtten sin. I den bærer hun 15 liter hjem til familiens jordhytte. Hun tar én pause på vei tilbake, for å tisse.

Samme tur må Agnes gå igjen om ettermiddagen. Hun går derfor 5 timer hver eneste dag for å hente vann til familien. Når hun kommer hjem venter faren, lillebroren, onkelen og kona og deres fem barn. Moren til Agnes er død. Faren har ikke kommet seg over sorgen, så nå er det onkelen som forsørger alle sammen. Ni mennesker på rundt 15 kvadratmeter. Noen høner, en geit og fire kyllinger, spiser tørket mais som ligger på tunet foran huset.

Onkelen til Agnes har et stort smil og ønsker gjester velkommen. Foran den beskjedne jordhytta står det trebenker som flyttes ut når det kommer folk på besøk. Han forteller ivrig om at de hadde både vanntårn og et rørsystem på 70-tallet, men bare etter få år, var det noen som stjal hele greia. Vår tur til å gåBli bøssebærer du og! Foto: Jimmy Linus.

Agnes lærer nye ting fort. I løpet av to dager kan hun telle til 100 på engelsk, selv om hun aldri har hørt noen snakke engelsk før. Å sjonglere med fire baller, lærer hun seg på en time, hvis noen viser henne hvordan det gjøres. Agnes har bare ett år igjen på skolen, men hun drømmer om å utdanne seg til lærer.

Agnes bærer den tunge bøtta på hodet, uten å fortrekke en mine. Tenk om det var din datter eller søster som måtte gå fem timer hver eneste dag, med en vekt som ødelegger både nakken og ryggen. Du kan gjøre noe for Agnes og de millionene av kvinner og barn som bruker store deler av livet sitt på å hente vann. For med nok bøssebærere til årets TV-aksjon, vil vi samle inn penger sånn at Agnes og over én million mennesker får tilgang til rent vann i nærheten av der de bor.

 

MELD DEG SOM BØSSEBÆRER HER.

 

 

 

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26
Lignende artikler
Hvert år er mange metodister med som bøssebærere og givere. I år må vi gjøre ting anderledes. Les mer
– Vann er selve livet, sier Innocent Nigindu. Han flyktet med familien fra en blodig konflikt i Kongo. Nå er han en stor ressurs for Kirkens Nødhjelps arbeid i flyktningleiren der han endte opp. Les mer
– Vannet smaker mye bedre, og klærne er mye renere enn før, sier Richard Wilson, før han tar en ny slurk av vannet fra landsbyens nye brønn. Nå er livet enklere, friskere og morsommere for Wilson. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone