Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Nyheter og aktiviteter i Øståsen Kirke - 2021

Kjære medlemmer og venner av Øståsen kirke!

Redaktør: Olav Øgreid

Nå åpner vi igjen.

Menighetsrådet besluttet i kveld at vi kan åpne for aktivitetene våre igjen. Men vi må fortsatt ha en del restriksjoner. Da må det føres liste med navn og telefonnummer. Ved bevegelse i rommet må man bruke munnbind. Servering kan kun gjøres med strenge tiltak.
Det betyr at både gudstjenester, samtalegrupper, jentekveld og formiddagstreff kan ta opp aktiviteten igjen. 
 
- Gudstjeneste søndag 23. januar kl 11.00.
Endelig kan vi samles til gudstjeneste igjen. Diakon Olav Øgreid taler og leder. Tema for talen er Luk 4, 14 - 21 «Et nådens år». Aasta K. Engh sørger for musikken. Det blir ingen kirkekaffe denne søndagen. Vi bruker munnbind til vi har satt oss, og er spesielt forsiktige når vi går inn og ut. Men la ikke dette hindre deg til å komme på gudstjenesten. Velkommen!
 
- Mandag og onsdag er det samtalegrupper.
 Snakk med gruppelederne om du lurer på noe. Ønsker du å være med i en gruppe, så snakk med Steinar eller Olav.
 
- Gågruppa for damer 25. januar kl 11.15. Dette er en fin mulighet til å samles sosialt på en trygg måte. Det er plass til mange flere. De samles ved oppslagstavlen i Hvervenbukta og går 1, 2 eller 3 runder, alt ettersom du har lyst til. Ta med nistepakke og sitteunderlag.
 
Nominasjonskomiteen starter snart sitt arbeid.
Dersom du ønsker endring av deltakelse i komiteer, styrer eller råd, kan du gi beskjed til prest Steinar. Er det oppgaver eller verv du kunne tenke deg å delta i, så er det også fint om du sier fra. Vi har mange oppgaver i menigheten og har bruk for alle.


Hold kontakt med hverandre!
Om noen har behov for å snakke med prest eller diakon eller andre i menigheten, så ikke vær redd for å ta kontakt.

Månedens bønn

Gode Gud

Vi takker for året som vi har lagt bak oss. 

Takk for at du har vært med oss gjennom alle ting. Takk at det er mulig å se dine spor gjennom både det som har vært godt, og det som har vært tungt og vanskelig. Takk at du har lovet å være med oss alle slags dager.

Vi ber for året vi har gått inn i. 

Vi ber for alle som fortsatt er rammet og som kjemper med pandemien. 

Vi ber om at dette året må bli det året hvor vi kan se en ende på denne pandemien. Vi ber spesielt for januar måned. Vi ber for alle som synes det er tungt å komme i gang igjen med hverdagen med så mye usikkerhet rundt oss. 

Vi ber for de som er syke og som har ting de kjemper med i sine liv. 

Vi ber om at vi alle må se mulighetene og ha omtanke og omsorg for hverandre der vi er. Vi ber for kirken vår. Hjelp oss å ha et sant og ekte vitnesbyrd om deg. 

Det ber vi om i ditt navn. 

Amen

 

Informasjon fra misjonskomiteen

Misjonsprosjektet

VIdeo fra Misjonskomiteen.

Vårt misjonsprosjekt: Brønnboring i Chapanduka, Zimbabwe  er nå fullført. En gave i forbindelse med en fødselsdag innbragte kr 3400. I tillegg har det kommet gaver med jevne mellomrom. Dette er veldig bra! Takk for alle gaver til misjonen.

Chapanduka er et tørt område hvor det er vanskelig å finne vann. Nå vil de bore dypere å få en brønn drevet av solceller. I tillegg bygges et oppsamlingstrau for å samle opp overflødig vann. Dette blir drikke til dyra. Våre samarbeidspartnere planlegger innvielse av anlegget til jul.
Vår andel er 30000kr.

Misjonsarbeidet i kirken drives av Misjonskomiteen som hele året arbeider aktivt med informasjon og innsamling til ulike prosjekter. 

Vipps 20895 
Giro 2801.44.38132
Du må merke betalingen med «misjon»

Oversikt over misjonsavtaler

Du finner en oversikt over misjonsavtaler presentert for Årskonferansen 2020 her.

Mutambara faddere

I Zimbabwe har de vært under streng nedstengning på grunn av koronapandemien siden april, og også her har skolene vært stengt.
Barna i fadderprogrammet har dermed vært rammet, og spesielt de foreldreløse som bodde på skolen på Mutambara og som måtte
reise til slektninger eller bekjente da skolen stengte. Først i slutten av september åpnet de opp for at barna kunne komme tilbake.
 
I dette nyhetsbrevet kan du lese om hvordan de har hatt det i denne perioden.
Tusen takk for den viktige støtten du bidrar med ved å være fadder!

Video om misjonsprosjektene

Det er laget en video du kan se vedrørende misjonsarbeidet og hvordan det er organisert,

Strikkedugnad.Blir du med på strikkedugnad? Vil du tipse andre om strikkedugnaden?
Nyfødte i våre Afrikanske samarbeidsland trenger babytrøyer, tepper og luer i bomull. Liker du å strikke så strikk. Oppskrift på trøye finner du på hjemmesiden vår www.metodistkirken.no/kolbotn
Trøyen kan brukes til barna er 3-4 år gamle.
I Litauen er det behov for varme klær som luer, votter, sokker mm.
Det går også an å kjøpe ferdig eller kjøpe garn til en som strikker. Plaggene samles inn i løpet av misjonsmåneden (februar) og distribueres videre av misjonskontoret.
 

Informasjon fra misjonskomiteen

Stikket av Bjørg Larsen, Foto: Randi Kvaal.

 

 

 

 

GAVE TIL MISJON

Misjonen har fått en gave på 1000 000kr.

Etter giverens ønske skal disse distribueres av misjonskomiteen i Øståsen kirke i samarbeid med Metodistkirkens Misjonskontor. Pengene skal brukes over tid og gå til samarbeidsprosjekter og eventuelt fadderbarn. Menighetens samarbeidsprosjekter blir ikke berørt av disse pengene.

Nytt nummer av menighetsbladet

 

Nytt nummer av menighetsbladet

Foto: Anne Grete Arnesen

Les vårt nye menighetsblad

Kalender
30 Jan
Søndag, januar 30, 2022 11:00
B ibeldagen 11.00 Gudstjeneste Prest Øyvind Helliesen taler Hege Brynildsen leder Musikk: Aasta K. Engh
Siste nytt fra Metodistkirken
For 16. gang har vi den store glede å kunne invitere lekfolk til den europeiske lekkonferanse, denne gang i Velletri, rett utenfor Roma i Italia. Les mer
Viktige valg skal foretas på Årskonferansen i juni. Alle menigheter, styrer, råd og enkeltmedlemmer i Metodistkirken har fram til 1. april mulighet for å foreslå kandidater til hovedstyret og misjonsrådet. Les mer
Powered by Cornerstone