En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Generalkonferansen sydet med rykter om splittelse

Generalkonferansen sydet med rykter om splittelse

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
17.05.2016
Biskopsrådets leder måtte tale om ryktene om en splittelse av Metodistkirken.
Generalkonferansen sydet med rykter om splittelse

Det har i et par dager gått sterke rykter på generalkonferansen om at det har vært arbeidet konkret og i hemmelighet for en splittelse i flere deler av United Methodist Church. Biskopsrådet skal ha vært med i hemmelige samtaler med de ulike fraksjonene i kirken.

På generalkonferansen i Portland har det så langt vært fullt gjennomslag for de konservative i kirken i så nært som alle saker som omhandler menneskelig seksualitet og i personvalgene. Det har blitt møtt med frustrasjon og fortvilelse av de som ønsker å endre kirkens syn på homofili.

I følge et rykte som stadig ble gjentatt skulle biskopene forberede en ekstraordinær generalkonferanse i 2018 for en splittelse av kirken.

Ryktene ble så sterke at biskopsrådets leder, biskop Bruce R. Ough, i dag måtte tale til generalforsamlingen om alle ryktene. Ough sa at biskopene har forpliktet seg på å arbeide for kirkens enhet, at de ikke arbeidet med noen plan for å splitte kirken. Biskopen innrømmet at det selv blant biskopene ikke er noen enighet om hva som er den rette vei i forhold til menneskelig seksualitet.

Biskop Ough indikerte at biskopene er åpne for "nye og innovative ideer", ja åpne for selv en endring av kirkens struktur for å unngå splittelse. "Vi har våget å høre og samtale om det mange vil anse som radikale ideer" sa biskopen og bekreftet at biskopsrådet har hatt møter med både konservative og progresive grupper i kirken.

"Vi vil fortsatt være i dialog. Det er så mye av det vi er sammen som kirke som fungerer godt, samtidig er det mye som må tilpasses en ny realitet" "Kom Hellige Ånd og bryt gjennom til oss og sett oss fri" "Vi tilhører Gud og til hverandre" var noe av det biskopen videre sa.

Det har vært en emosjonell dag på generalkonferansen og det er mange som er frustrerte, i følge meldinger på blogger og på twitter. Det er også andre som er godt fornøyd med talen til biskop Ough.

 

Du kan følge det som skjer på generalkonferansen på twitter ved å følge #umcgc, se direktesendinger og les nyheter på UMC News. Andre kilder er United Methodist Reporter, Good News og Reconciling Ministries Network.

Kilde: UMC News +++

NYESTE ARTIKLER
Godt Nytt År
2017-12-31
Nyttårshilsen fra hovedstyreleder Per-Endre Bjørnevik. Les mer
28. desember til 1. januar er det nyttårsleir for ungdom 15 år og over i Hemsedal. Les mer
Lignende artikler
Biskopsrådet har i dag innkalt til en ekstraordinær generalkonferanse i 2019 for å presentere, samtale om og komme til en avgjørelse i striden om kirkens syn på menneskelig seksualitet. Les mer
Biskopsrådet som er samlet på St. Simon Islands, har utpekt 2019 som mulig deadline for striden om menneskelig seksualitet. Les mer
Sist uke var biskopsrådets arbeidsutvalg samlet og vedtok en ramme for arbeidet med å lede kirken i søken etter en vei til å beholde kirkens enhet i homofilispørsmålet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone