En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistbiskoper arrestert i Washington DC

Metodistbiskoper arrestert i Washington DC

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
18.02.2014
32 personer, inkludert to biskoper i Metodistkirken, ble arrestert 17. februar under en protestaksjon mot de snart to millioner deporterte immigrantene under president Obamas administrasjon.
Metodistbiskoper arrestert i Washington DCBiskop Minerva Carcaño blir arrestert og fotografert etter en sivil ulydighetsaksjon foran det hvite hus.

Harriett Jane Olson, lederen av Metodistkirkens Kvinneforbund i USA startet demonstrasjonen med en bønn klokken ett på formiddagen 17. februar 2014, som er presidentens dag i USA. Demonstrasjonen foregikk på plenen rett ovenfor det hvite hus.

I gruppen var det en rekke kirkeledere fra Metodistkirken, inkludert biskopene Minerva Carcaño og Julius Trimble, vanlige metodister og fortvilte ulovlige immigranter i fare for å bli deportert. Mange av immigrantene har allerede blitt skilt fra familiemedlemmer som har blitt arrestert og deportert, eller venter på deportasjon.

- Vi er villige til å bli arrestert foran det hvite hus for å fortelle presidenten vår at medmenneskelighet i immigrasjonsspørsmålet starter med et pennestrøk, sa biskop Carcaño i en sivil ulydighetsaksjon etter demonstrasjonen. Hun viste til forslaget om en omfattende immigrasjonsreform som har ligget på presidentens bord i lang tid.

United Methodist D.C. Pray-in for Immigration

- Vi vet at konsekvensene for oss er små, i motsetning til hva som skjer med immigrantene. De lever under trusselen om arrestasjon, adskillelse og deportasjon hver eneste dag. Alt for mange familier blir revet i stykker hver eneste dag som et resultat av et feilslått immigrasjonslovverk. Dette systemet er det president Obama sitt ansvar å rette på. Det må skje NÅ, før vi når to millioner deporterte mennesker. Vi ber om at han tar ansvar nå, sa biskop Carcaño.

Flere av demonstrantene valgte å ikke bære identifikasjon, i solidaritet med de papirløse immigrantene.

Det var mange hjerteskjærende scener da immigrantene i demonstrasjonen fortalte om sine skjebner. Herminia Gallego Lopez knelte ned mellom de to biskopene. Hun er imigrant og fortalte med tårer rennende om sin 20 år gamle datter som har vært innelåst i et interneringssenter i fem måneder. I skyggen av det hvite hus tryglet hun presidenten om å stanse deportasjonene av uskyldige mennesker med en rett til et anstendig liv. Hennes ektemann ble arrestert 27. januar da han forlot grønnsaksbutikken de eier sammen i Norristown.

- Jeg har to døtre som spør meg hver kveld om når pappa kommer hjem, spurte Herminia Gallego Lopez.


Biskop Carcaño sa hun er indignert over massedeportasjonene av papirløse immigranter.
- President Obama har oppmuntret oss til å si fra og la vår røst bli hørt. Det har vi gjort. Nå er det opp til han å gjøre det som er i hans makt. Han må stanse deportasjonene øyeblikkelig.

 

Flere enn 50 var med i demonstrasjonen og 32 av dem valgte å gjennomføre en sivil ulydighetsaksjon da de ble bedt om å forlate parken.

Les mer om hendelsene på UMNS news.

 

 

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26
Lignende artikler
Misjonær Beatrice Gbanga arbeider i Sierra Leone for United Methodist Church. Hør hennes beretning om det som skjer. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone