Metodistkirken i Norge

En levende og inkluderende menighet
med kjærlighet, omsorg og respekt for mennesket

Regnbuemesse i Strømsø kirke

Fredag 13.august skal det feires gudstjeneste i forbindelse med Pride Drammen.

Det er ikke kirken som nå kjenner sin besøkelsestid og har bedt om å få holde gudstjeneste. Det er lederen for Pride Drammen som har tatt initiativet. Det er verd å legge merke til. Dette blir en gudstjeneste i regi av Den norske kirke, men jeg som metodistprest skal være med. Jeg er den eneste frikirkepresten som deltar, og dette er sjekket ut med tilsynspresten.

Metodistkirken er, som mange vet, i prosess i spørsmålet om homofili. Min deltakelse betyr ikke at Metodistkirken har skiftet syn, men at Metodistkirken lar presten få være med på slike gudstjenester. For mange er dette en selvfølge, men i det frikirkelige landskapet er det ikke det, dessverre. Jeg er glad for å tilhøre en by som feirer gudstjeneste som en del av Pride. Jeg er glad for å tilhøre en kirke som gir meg lov til å delta.

Gudstjenesten er i Strømsø kirke fredag 13.august kl.18.00. Alle er velkomne. Det blir en vanlig gudstjeneste, regnbuemesse, med nattverd, preken, musikk, salmesang og appeller.

Mvh Anne Grete Spæren Rørvik

Link til facebookarrangement finner du her: https://www.facebook.com/events/406037464016256/

Regnbuemesse i Strømsø kirke