20240424_123431

Speiderne feirer 100-årsjubileum MED NY BOK!

På speidertinget ble den nye boken presentert og mottatt med glede.

Den flotte boken forteller speiderkorpsets historie på en fin og lettlest måte. Boken er også et oppslagsverk over korpsleire, speidergrupper, speidersanger m.m. Den inneholder også nye og gamle intervjuer med mennesker som har nedlagt mye tid i speiderbevegelsen.

Prosjektgruppen for bokutgivelsen har bestått av Berit Roll Elgsaas, Svein Roald Hansen, Iacob Iuell Nordby, Karin Randsborg Thompson og Wenche Irene Aasland.
Layouten har Arve Urlin tatt seg av.  

Kildene som er brukt, er Jentekorpsets 50-årshefte, Korpsets 75-årsjubileumshefte, Kløver-Liljen, årsrapporter, leiraviser, protokoller, ulike jubileumsbøkene til gruppene, Brobyggeren og Speiderhistorisk leksikon, - og ikke minst mye fra private samlinger, for å nevne noe.

I boken kan du lese om Elgpatruljen på Kjølberg, som er korpsets lengstlevende patrulje, gamle radiospeidere, og litt om gruppene som er i drift i dag. Prosjektgruppen har lagt ned et imponerende arbeid med å samle bilder, og bl.a. resultater fra korpsbannerkonkurransene.

Boken er god lesning for alle som en eller annen gang har vært MS-speider.
Den koster 190 kroner, og er til salgs om en ukes tid på speidersport.no eller du kan få den umiddelbart ved å kontakte korpsleder Ole Martin Andreassen i Metodistkirken i Fredrikstad.

Feiringen av 100-årsjubileet startet på Solbukta leirsted tidligere denne måneden, og fortsetter på korpsleiren på Lista i juni, og ute i de ulike gruppene.
 
Tekst og foto: Ole Martin Andreassen