Metodistkirken i Norge

En levende og inkluderende menighet
med kjærlighet, omsorg og respekt for mennesket

En menighet som betyr noe for nabolaget

Litt om menighetens sykkelprosjekt 2022

Metodistkirken i Drammen har som visjon å være: "En levende og inkluderende menighet med kjærlighet, omsorg og respekt for mennesket." En visjon vi ønsker å virkeliggjøre gjennom å være en kirke som betyr noe for nabolaget.

Bydelen vi holder til i preges av lave inntekter og mange barnefamilier. Dårlig økonomi setter ofte begrensninger for hva familier og barn kan være med på og unne seg. Etter gøyalt initiativ og stort engasjement fra ildsjeler i "sykkel-familien" Vestøl, ønsket vi som menighet å bidra til at alle barn i nabolaget skulle få mulighet til å eie en helt egen sykkel.

En menighet som betyr noe for nabolaget

Sykler i varierende tilstander ble samlet inn gratis fra ulike hold, på ulike måter, og ble midlertidig lagret i kjelleren i påvente av at våren skulle komme. Vi klarte å få samlet inn i underkant av 40 barnesykler i de fire minste størrelsene.

En menighet som betyr noe for nabolaget

I løpet av tre dugnader skulle syklene vaskes og settes i stand. Mange møtte fram og bidro med ulike oppgaver, noen stod for reparasjoner av større eller mindre omfang, andre vasket, pusset rust, monterte refleksbrikker, pumpet opp dekk, lagde plakater, søkte om prosjektmidler, kokte kaffe, stekte vafler, bar, ryddet, og satte på plass.

En menighet som betyr noe for nabolaget En menighet som betyr noe for nabolaget

Med støtte fra områdesatsningen Strømsø2030 fikk vi også kjøpt inn nye hjelmer og refleksvester. Refleksvestene var spesialbestilt med Metodistkirkens logo foran, og teksten "Hindre dem ikke" på ryggen.

En menighet som betyr noe for nabolaget

Vi hang opp plakater rundt omkring i nabolaget, for å fortelle om prosjektet vårt, og invitere barn i nabolaget til å komme å hente seg en gratis sykkel.

En menighet som betyr noe for nabolaget

To ettermiddager gikk med til selve utdelingen. Vi serverte både vafler, saft og kaffe til foreldre og barn som møtte opp. Gjennom hyggelige samtaler, fikk vi muligheten til å bli litt bedre kjent med flere av våre fornøyde naboer.

En menighet som betyr noe for nabolaget En menighet som betyr noe for nabolaget

Vi fikk delt ut så og si alle syklene vi hadde samlet inn, og nesten 40 strålende glade barn fikk seg en nyoppusset sykkel i riktig størrelse med ferdig tilpasset setehøyde, og noen fikk også prøvd seg litt på teknisk sykling og balansekunst.

En menighet som betyr noe for nabolaget

Dette ble et særdeles vellykket prosjekt, og etter alt å dømme, starten på en årlig tradisjon! Så nå er det bare å sette i gang med å samle inn sykler til neste års utdeling!

Hanne Thorgersen, menighetens legleder og nettsideansvarlig

 

 


 

Powered by Cornerstone