20230112_112756(0)
Lina T. Blikstad og Johanna Lundereng er godt igang med å planlegge sommerfesten med mange gode hjelpere.

- Hva er din sommerfestdrøm?

Det spør Johanna Lundereng og Lina T. Blikstad. De er med og planlegger sommerens høydepunkt, og vil gjerne ha ditt innspill.

Vi spør de to hvordan planleggingen av årets Sommerfest går.
- Vi har kommet tidlig og godt i gang. Første samling for arbeidsgruppa var i august og vi har jevnlig møter på Teams. Vi har med metodister fra hele landet, så Teams er det eneste praktiske stedet å møtes.
Vi landet tidlig på Risøya som vårt nye sommerparadis, og det meste av planleggingen er lagt. Nå handler det om å detaljplanlegge og finpusse planene. Nå jobber vi med å få informasjonen ut. Vi vil at så mange som mulig skal få høre om festen. Vi oppdaterer nettsidene fortløpende. Plakaten er sendt ut og vi har laget to digitale «flyers». I år blir det ikke en egen brosjyre. Vi ser behovet for at folk i stedet bruker nettsiden vår og Facebooksiden vår, da vi har bedre mulighet til å legge ut informasjon underveis. En brosjyre blir mer statisk. Kanskje vi til og med sender ut en video-oppdatering.

De to vil veldig gjerne høre fra deg om hva som er din drømmesommerfest! Hva kan vi gjøre bedre, hva savner du og alle innspill som du tror kan gjøre festen bedre. Det er mange muligheter på seminarene og i programmet. Synes du det blir for mange innslag, vil du ha mer fritid, eller vil du oppleve så mye som mulig?
Dette er din mulighet til å påvirke planleggingen! Ingen innspill er for store, og ingen er for små. Du kan til og med fortelle hva du vil ha på menyen i kafeteltet. Send inn ditt innspill til sommerfesten sin mailadresse, eller på Facebook.

Vi skal til et nytt sted i år. Vi ber dem fortelle hvorfor valget falt på Risøya.
- Stedet er en idyll! Det er en klassisk sørlandsperle. Det er ikke så mange av dem, men dette er et unikt sted. Vi får stedet for oss selv alle dagene. Her ligger alt til rette for noen svært gode sommerdager sammen. Utearealene er fantastiske, og bygningene er gode for våre formål.
Møtene blir i en stor og ny gymhall. Det vil være god ventilasjon som er beregnet for store forsamlinger. Det lover jo godt for fellesmøtene.
Utearealene er slik du håper de skal være på en sommerfest. Det er nærhet til sjøen og til skjærgården. Campingplassen er vel den fineste vi noen gang har hatt. Det er bare noen få meter fra plassen til badestranda. Vi har tilgang på kano, sup-board, diskgolf og andre aktiviteter på stedet, forteller de to.

Påmeldingsfrist
I år er det viktig at en melder seg på så tidlig som mulig. Det ble avlyst i fjor på grunn av for få påmeldinger. Det var trist for alle som var med. Det som var ekstra leit, var at det var mange som sa at de hadde tenkt å være med, men at de ikke hadde fått meldt seg på enda. I år er 1. juni satt som frist for påmelding. Det er derfor lurt at du melder deg på før dette, og gjerne så tidlig som mulig. Jo før, jo bedre!

Satser på barna
I år er det ekstra rimelig for barna å være med. Dette er et bevisst valg, forteller de to.
- Vi vil at barna skal få en opplevelse for livet. Nå har det vært en lang periode med lockdown og sosial isolasjon. Nå er det på tide med en skikkelig sommerfest igjen for alle, sier de to med entusiasme i stemmen.
De forteller at det takket være Metodistkirkens Nasjonale Arbeid (MNA) og hovedstyret, er lagt inn store midler for at alle skal kunne være med, uansett personlig økonomi. Dette er noe vi trenger nå, hver og en, og som et fellesskap.
Det passer jo også godt inn i temaet for festen.
- Vi valgte tema «Bedre sammen» fordi vi virkelig trenger å få oppleve fellesskap med hverandre. Vi har kanskje alle kjent på mer ensomhet og sårbarhet de siste årene, og vi håper at vi kan få oppleve det verdifullt å komme sammen på Sommerfesten. Det er ganske flott å få samles på tvers av generasjoner og bygrenser. På Sommerfesten er virkelig alle velkommen, sier Johanna og Lina.