I Norge har vi Metodistkirkens Misjonsselskap, som driver misjonsvirksomhet i Zimbabwe, Sierra Leone og Liberia. Dette kan du kan lese mer om på www.misjonsselskap.no. Målet til misjonsselskapet er landsbyutvikling, og man får derfor støtte fra direktoratet for utviklingssamarbeid - Norad. Misjonen vår er bygget opp etter prinsippet «Partnership in Development», som handler om at eierskapet til misjonsprosjektene ligger hos lokalbefolkningen der prosjektene er. Det er mennesker lokalt som beskriver sine behov og ønsker for hva som kunne gjøre deres hverdag bedre.
Det er humanitære prosjekter som er fokuset for misjonsselskapets arbeid. Eksempler på slike prosjekter kan være å bygge brønner, latriner eller skoler. Vi sender altså ikke ut misjonærer fra Norge, men baserer oss på de lokale menneskenes kunnskap og kompetanse, og gjør prosjekter hvor vi i Norge er partnere med lokalbefolkningen. Et misjonsprosjekt gjennomføres uavhengig av om partnerne er kristne eller ikke, men man stiller krav til kjønnssammensetning i styrene.
Bakgrunnen for misjonsarbeidet er troen på Guds kjærlighet til alle mennesker, og menneskers ukrenkelige verdi. Derfor vil man, i kraft av å være et menneske, ha krav på god levestandard. Dette endrer seg ikke avhengig av hvilket kjønn, etnisitet eller religion man har.
Andre deler av den internasjonale Metodistkirken driver misjon andre steder i verden. UMC driver misjon i nesten alle verdens land (inkludert Norge). I tillegg har man United Methodist Committee on Relief (UMCOR), som er Metodistkirkens hjelpeorganisasjon. De samler inn penger og bidrar med hjelp til katastrofer over hele verden.
Dette svaret forutsetter forståelsen av at «misjon» betyr arbeid i andre land. Misjon kan også bety «formål» eller «oppgave», og Metodistkirken har en såkalt «Mission statement» som er slik: «The mission of the church is to make disciples of Jesus Christ for the transformation of the world.»