20230807_213455
Korpsleder Ole Martin Andreassen forteller at speiderne våre i Sør-Korea er godt ivaretatt.

- Speiderne våre i Sør-Korea er trygge

forteller korpsleder og speiderpappa Ole Martin Andreassen.

Ole Martin Andreassen er både leder av speiderkorpset vårt og far til en 17 år gammel sønn som er med på den 25. verdens jamboreen i Sør-Korea.

- Alt er bra med speiderne våre, jeg har bare fått gode tilbakemeldinger fra lederne som er med speiderne, forteller Ole Martin. Det er 650 speidere med fra Norge. De er samlet i tropper med 40 speidere i fire patruljer.

- Det har vært ekstremt varmt, opp mot 40 grader med 90% fuktighet. Det gjorde at noen land trakk sine speidere hjem. Dette var ikke aktuelt for våre speidere.

Men med et alvorlig tyfon-varsel avgjorde de norske lederne å evakuere alle våre speidere. Fra vårt korps er det to fra Fredrikstad MS, tre fra Grünerløkka MS og syv fra Kølberg MS.

- Jeg har 100% tillit som korpsleder og speiderpappa til at våre speidere har det bra og at de blir ivaretatt. Jeg er stolt av den norske delegasjonen, slår Ole Martin fast.

- Det er jo også gjerne de leirene der ikke alt gikk på skinner, som gir de beste minnene. Så jeg tror de som er i Sør-Korea vil komme hjem med mange og gode minner for livet.

Ole Martin forteller at det koster 40.000 kroner for å delta, inkludert reisen. Korpset har støttet hver speider med 3.500 kroner.

- Dette er en god investering i gode ledere for korpset fremover, avslutter Ole Martin.