finnsnes-paske-2023-c
Bildet er fra konfirmantfestivalen Midtnatta i Bardufoss der de opptrådte for 400 ungdommer og en hel haug ledere. Arrangementet var svært etterlengtet etter to år med korona. Foto: Lise Løvland.

50 år med gode rytmer, sang og glad ungdom

Privilegium Gospel med band på Finnsnes fyller 50!

Moro og mobilitet er stikkord for ungdomsgjengen som holder til på Finnsnes, og øver i lokalene til Metodistkirken. De er et ungdomskor med et dusin sangere, pluss egne musikere på piano, slagverk, gitar og bass. Korleder Lise Løvland forteller at de spiller ny gospel ispedd pop og rock.

Jubileumsåret skal feires med fynd og klem.  Lise og tidligere dirigent Kjell Eriksen, snekkerer for tiden planene for 2023. Det de vet helt sikkert så langt, er at jubileet skal feires med konsert og stort kor bestående av nåværende og tidligere medlemmer.
For tiden øver de inn musikk av amerikanske og engelske sangere, deriblant Lauren Daigle som er en prisbelønnet amerikansk artist. Ungdommene velger gjerne popmusikk med et godt budskap, og funky gospel med rytmisk driv som det svinger av.

Lik nordlendinger flest er de lite kresne på tid og sted, og opptrer like gjerne i en butikk, som på en ferge. De er mobile og kan ta ting på sparket.

Privilegium Gospel med band har sin neste opptreden 20.mai på konfirmasjonsgudstjeneste. Også i jubileumsåret tar de inn nytt mannskap. Koret med band har egen Facebook-side under navnet Privilegium Gospel.

Tekst Marta Lillan Moan