Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Årshjulet>Åndelig vekst

Åndelig vekst

Åndelig vekstJeg har jo blitt utfordret av vår kjære nett-redaktør å skrive noen tanker for november. 

Jeg håper mange har blitt oppmuntret til å gjøre som Inger Lise når høstmørke og kulde setter inn, nemlig å sette seg i godstolen med sin Bibel. Jeg tror alle som gjør det vil oppleve det samme, de får en uforklarlig fornemmelse av fred og glede, og får lyst å lese mer. Nå må jeg innrømme at det oppi alt stress i hverdagen kan være et tiltak å finne tid til Guds Ord.

I det siste har jeg tenkt en del på hvordan vi skal forstå det vi leser. Bibelen er jo ikke en roman eller historiebok, og det er jo så mye der vi ikke skjønner. Men hvis vi tenker over at ”Den hele Skrift er innlest av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet (som det står i 1930-utgaven), så skjønner vi også at vi trenger Guds Ånd til å ”dekode” budskapet så det kan gi mening for oss. Og det går det an å be om før man åpner boka.

Og så står det jo så herlig i Jes. 55:11: Slik skal mitt ord være, det som går ut av min munn. Det skal ikke vende tomt tilbake til meg, men det skal gjøre det jeg vil, og ha framgang med alt som jeg sender det til. 

 

Så vil jeg benytte anledningen til å ønske alle mine kirkevenner en herlig november.

Så har vi jo lov å så smått begynne å glede oss til jul.

 

Hilsen Dag

Metodistkirken enige om et kompromiss
Publisert den 2022-06-27
Angrepet i Oslo
Publisert den 2022-06-25
Metodistkirkens ledelse har sendt ut følgende kommentar om hendelsene i Oslo i natt: Les mer
Powered by Cornerstone