Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Årshjulet>Jeg velger meg glede

Jeg velger meg glede

Så skriver vi oktober, den tiende måneden i året. Hvordan utnytter vi disse dagene, som stadig blir mørkere? 
For noen er denne måneden starten på ei litt tung tid; flere mennesker sliter med mørketida, og opplever seg mer trøtt og sliten. Noen opplever i tillegg å bli nedstemte. Andre igjen opplever derimot mørketiden som koselig, og finner glede i å skape stemning med levende lys, fyre opp i ovnen og kanskje strikke eller lese ei god bok inntullet i et deilig pledd. 

Jeg er heldig som liker mørketiden. Da koser jeg meg hjemme, eller så drar på besøk, får besøk, eller finner meg noen høstprosjekter å ta fatt på. Jeg har fått meg en fin ny syssel som redaktør for vår ferske hjemmeside, og er kjempeglad for at vi nå er på nett; endelig! Så har jeg begynt med noe annet, nemlig å lese i Bibelen via en Bibel-app. Jeg har lastet ned såkalte leseplaner, så nå får jeg opp små fine ”hint” hver dag på mobilen. Dette er bra, for på denne måten får jeg lest litt i Bibelen hver dag. Jeg merker at når jeg tar meg tida, så gjør det meg godt, og jeg får lyst til å lese mer.

Noen av leseplanene handler om Glede; at gleden er en gave fra Gud. Ofte kan jeg fokusere på det motsatte; på det som gjør meg trist eller bekymret. Jeg kan gi det triste og bekymringsfulle mye av tiden min, og dermed får det lov å prege meg enda mer. Det er litt rart egentlig, at jeg egentlig da velger å bruke mye av min tid og tankevirksomhet på det som bryter meg ned i stedet for på det som bygger meg opp. Kjenner du deg igjen?  I leseplanen om Glede står det blant annet at glede er en smak av himmelen. Et annet sted står det noe om at andre vil bli nysgjerrige på hva jeg har å si om jeg utstråler glede. Jeg har også lest at Gud vil vi skal være glade her og nå. Det står også at glede er en sentral del av kristen tro, og at gleden vokser gjennom kjennskap til Gud og meditasjon over hans ord. I tillegg står det at vennlighet er tvillingsøsteren til glede; så ved å vise vennlighet og godhet, så kan jeg selv bli mer glad. Jeg kan vise vennlighet og godhet for andre, og jeg kan utvise godhet mot meg selv, eksempelvis sette av tid eller fokusere på noe som gjør meg glad. I tida framover skal jeg prøve å være mer bevisst på dette; på gleden, og på kraften som ligger i å være glad, særlig på dager som oppleves grå og vanskelige.

Så avslutter jeg med et oppriktig ønske til deg der ute om flere gode og glade dager i oktober. 

Inger Lise   

Jeg velger meg glede
Her ser dere meg i et gledelig øyeblikk, der jeg i tillegg fikk både gi og motta vennlighet. Rita i kirka fikk litt opplæring på data, mens jeg selv ble litt klokere på hekling; takk Rita!

 

Metodistkirken enige om et kompromiss
Publisert den 2022-06-27
Angrepet i Oslo
Publisert den 2022-06-25
Metodistkirkens ledelse har sendt ut følgende kommentar om hendelsene i Oslo i natt: Les mer
Powered by Cornerstone