img_20180919_141403

Høstens nyhetsbrev

I høstens nyhetsbrev kan du lese Munoiteis reise fra Mutambara til Moskva; fra å være fadderbarn på en liten skole i en landsby i Zimbabwe til å bli student på et stort universitet i Russland.
Har du lyst til å støtte det viktige fadderarbeidet vårt, så ta kontakt med oss!

Munoitei Mtisi fra Mutambara til Moskva

Fadderprogrammet på Mutambara er vårt eldste fadderprogram, og i dag får 85 barn på forskjellige skoler i Mutambara-området støtte til skolegangen sin gjennom dette programmet. Dette betyr mye for disse barna!

Det fikk vi en hyggelig påminnelse om da det kom en hilsen fra Munoitei Mtisi på Whatsapp nylig.

Munoitei gikk ut fra Mutambara videregående skole i 2019, og med sin historie ønsker han å takke alle fadderne i Norge for det viktige arbeidet som gjøres!

«Den 5. oktober 1997 feiret Mtisi-familien at jeg ble født!

Jeg, Munoitei Mtisi, startet 10 år senere på Chayamiti barneskole i Chimanimani-distriktet i Zimbabwe.  To år senere, den 27.oktober 2009 da jeg gikk i 3. klasse, opplevde jeg den mørkeste dagen i livet mitt. Han som sørget for at jeg fikk utdannelse, og for mat på bordet hjemme hos oss, døde. Dette var min egen far. Jeg fikk problemer med å fortsette skolegangen min, og framtiden så mørk ut. Mamma hadde ikke jobb, og heller ikke søstrene mine kunne hjelpe meg. Jeg turte ikke engang å drømme om en lys framtid. 

Året etter, den 2. desember 2010, dro jeg hjemmefra for å tjene penger til livets opphold og min egen utdannelse. Jeg jobbet for fru Munyebvu i 4 år, og hun betalte skolepenger og alt jeg trengte på skolen. I 2013 tok jeg eksamen og fullførte 7. klasse.Jeg begynte på ungdomsskolen i 2014, men så kunne ikke fru Munyebvu betale utdannelsen min lenger, og jeg måtte reise hjem. I 2015 lovet naturfagslæreren min fra ungdomsskolen, fru Mkoko, at hun skulle betale skolepenger for meg! Hun overførte meg fra ungdomsskolen i Chayamiti til Mutare, den nærmeste byen. Her gikk jeg et år på Chitakatira ungdomsskole. Etter dette året hadde heller ikke fru Mkoko mulighet til å hjelpe meg lenger, men heldigvis tok moren hennes over ansvaret for skolepengene mine i 2016. Hun lovet at hun skulle betale for meg til jeg hadde fullført skolen. Jeg ble overført til en skole i Mutambara-området, Nhedziwa ungdomsskole. Denne skolen ligger mellom Chayamiti og Mutambara. På Nhedziwa fikk jeg gode karakterer, selv om jeg hadde byttet skole 3 ganger i løpet av 4 år. Jeg fikk 6 A’er og 2 B’er på eksamen, og var godt fornøyd!

Jeg hadde veldig lyst til å fortsette på videregående, men fordi familien min hadde så dårlig råd, så var det helt umulig! Jeg dro derfor til skolen på Mutambara for å høre om de hadde mulighet for å gi meg stipend. Der traff jeg fru Chikwenjere, hun som har ansvaret for elevene på skolen som er med i Mutambaras fadderprogram. Hun søkte for meg, og i mars 2018 fikk jeg svar: Jeg hadde fått plass i Metodistkirkens fadderprogram på Mutambara!

Jeg var så glad!! Her fikk jeg mulighet til å lese naturfag, matte, biologi og kjemi. Jeg var, og er, veldig flink i matte! Jeg elsker matte! I november 2019 besto jeg eksamenene i matte, biologi og kjemi.

Dette var kun takket være fadderprogrammet på Mutambara! Jeg vet ikke hvordan jeg skal uttrykke min takknemlighet. Må bare si at jeg setter så stor pris på den støtten dere har gitt meg og de andre elevene!

I 2021 søkte jeg for å ta utdannelse i Russland, gjennom myndighetene i Zimbabwe. Senere samme år, fikk jeg en epost som bekreftet at jeg hadde kommet inn på et 1-årig forbedrende kurs, hvor jeg skulle lære russisk før videre studier.

Nå er jeg i Russland. Jeg har fullført språkkurset og startet på studiet nå i september. Studiet jeg tar er innen veterinær og hygiene. Å studere i utlandet er en drøm som går i oppfyllelse!

Igjen, tusen, tusen takk til alle dere som har hjulpet meg i utdannelsesløpet mitt!»

Hele nyhetsbrevet kan du lese her:

Høstens nyhetsbrev