En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>- Godt nytt år!

- Godt nytt år!

30.12.2020
- Godt nytt år!Romjulssolen i ruinene av Margaretakirken i Maridalen. Foto Audun Westad.

 

Frem til nå har «Godt nytt år!» vært en høflighetsfrase jeg har brukt uten å tenke særlig på innholdet. Joda, det er klart en har ønsket folk et godt nytt år før en måtte jobbe for å overvinne en pandemi, en ønsker jo alltid sine medmennesker alt godt. Frasen ble likevel ofte sagt ganske automatisk. I år, her vi står i døråpningen og ser tilbake på 2020, blir denne høflighetsfrasen noe mer. Mange har vært gjennom tunge perioder med ensomhet, isolasjon, frykt og sykdom. 2020 ble for mange et «annus horribilis», noe en aldri kunne forestilt seg. 2020 var på mange vis vanskelig.

Samtidig har ikke alt vært svart dette året. Livet har heldigvis gått videre, til tross for at det på flere områder har opplevdes som et midlertidig stopp. Barn har kommet til verden, personer som har stått utenfor arbeidslivet har fått en ny sjanse, vennskap har blitt fornyet og forsterket. Livet kommer heldigvis i alle regnbuens farger, selv i de periodene hvor mørke farger ser ut til å dominere.

Vi drømmer stort for 2021.
Vi håper mer for 2021.
Vi ønsker hverandre mer godt i 2021.

I min hilsen til Årskonferansen trakk jeg frem Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund, ungdommen og unge voksne, som en gruppe som trenger vår særskilte oppmerksomhet. Ved inngangen til et nytt år vil jeg på nytt minne om viktigheten av at vi holder fokuset på dem og de særskilte utfordringer de har også når vi nå lukker døren til det gamle året for å ta inn alt det nye året har å by på. Funn fra flere undersøkelser viser at vi alle må ta ansvar og vise dem omsorg og omtanke på de ulike måter vi klarer å få til.

Like før jul pratet jeg med en god kollega over Zoom om året som snart var forbi. Mye hadde vært vanskelig, men mange ting hadde vært bra. Etter vi hadde pratet litt ble det stille i samtalen, før hen sa: «Men fortsatt er vi her. Fortsatt er vi her!». Og det har jeg tenkt mye på i etterkant; Vi er her fortsatt. Vi er her med vissheten om at vår Skaper har lovet å gjøre alle ting nye, slik det står skrevet i Johannes Åpenbaring 21,5.

Nytt år.
Nye sjanser.
Nye muligheter.

Med denne vissheten kan vi ønske hverandre «Godt nytt år!» atter en gang og gå over dørstokken inn til 2021 sammen. Sammen mot det vi kan drømme og be om at må bli et «annus mirabilis», et vidunderlig år.

Takk for alt godt samarbeid vi har hatt i stort og smått for Metodistkirken og våre medmennesker i 2020. Jeg ser frem til å dele tjenesten med dere alle i 2021.

Godt nytt år!

Audun Westad
Holmlia, romjulen 2020

 

Lignende artikler
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Det er hovedstyremøte fredag 29. april kl. 18.00-21.00 på Teams. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone