Misjonsarbeid

"Misjonstreff" er  en samling  for damer, med misjon i fokus. Vi drikker kaffe/te, samtaler om misjon mm. , strikker babytrøyer (de som vil) og samler inn penger til misjonsprosjektet vårt.

Vi skal samle inn 60 000kr til lærerboliger med vannpumpe og latriner i forbindelse med Harrisburgh skole, Raymond Camp, Liberia. Hittil har det kommet inn 33400kr til prosjektet.

Det er hele 3 misjonssøndager i år. 5.februar får vi besøk av Thor Willy Ruud Hansen professor emeritus, barnelege, har arbeidet i Angola for misjonen.

12.februar kommer Tove Odland, tidligere misjonssekretær i Metodistkirkens misjonsselskap og som avslutning 26.februar får vi høre Roar G. Fotland, førsteamanuensis i misjonsvitenskap.

Gaver til prosjektet kan gis på vipps og giro.

Vipps 20895

Giro 2801.44.38132

Du må merke betalingen med «misjon»

METODISTKIRKENS KVINNER

Arrangerer kvinnehelg/landsmøte 21.23. april i Stavanger

Påmelding innen 8.mars.

Mer informasjon: metodistkirken.no

 

NYTT MISJONSPROSJEKT


Så har vi fått et nytt spennende prosjekt i samarbeid med befolkningen i Raymond Camp, Liberia.
Det skal bygges lærerbolig i tilknytning til Harrisburg skole.
Skolen har 350-400 elever.
Den har kun lokale lærere, noe som gjør skolen mindre attraktiv å jobbe på.
Det er 15 lærere hvorav 6 er frivillige og får litt betalt av en engasjert foreldreforening. Foreldrene driver jordbruk på skolen, og inntekter fra salg av cassava, peanøtter og grønnsaker går til lærerlønninger.
De andre lærerne er ansatt av staten og får lønn derfra.
Harrisburg skole har ikke bolig å tilby utdannede lærere som er ansatt og betalt av staten. Lærerne har fått bo gratis hos befolkningen, en lite tilfredsstillende ordning.
I tilknytning til boligen skal det bygges vannpumper og latriner. Siden boligen skal ligge på skolens område kan vann og latriner også brukes av elevene.

Boligen skal inneholde 4 enheter med 2 lærere i hver.
Den skal være møblert og det skal være arbeidsrom og felles oppholdsrom.
Prosjektet skal gi opplæring og bevisstgjøring i tverrfaglige temaer som
Likestilling, miljøvern, hygiene, anti-korrupsjon og funksjonshemming.

Målet med prosjektet er
Å fremme god læring og gode arbeidsforhold for lærerne,
Det skal gjøre det mulig for landsbybefolkningen å opprettholde et rent miljø ved å praktisere god hygiene
Det skal inkludere kvinner i beslutningstaking og skape et trygt rom for alle, spesielt i forhold til fysiske utfordringer.
Prosjektet skal lære opp elever til å bli aktive medlemmer av samfunnet og legge grunnlaget for fremtidige ledere gjennom skoleklubber og fritidsaktiviteter.

Dette prosjektet vil koste oss 60 000kroner.
Dere kan bruke vipps eller bankgiro, men husk å merke med misjon. 

Misjonsarbeidet i kirken drives av Misjonskomiteen som hele året arbeider aktivt med informasjon og innsamling til ulike prosjekter. 

Misonstreff

"Misjonstreff" er en samling for damer i alle aldre som samles en torsdag i måneden i kirken. Vi har fokus på misjon, «løser» verdensproblemer, strikker og drikker kaffe/te med noe ved siden av.  I disse tider blir det vippsing til misjonsprosjektet vårt. Velkommen

 

Strikkedugnad.Blir du med på strikkedugnad? Vil du tipse andre om strikkedugnaden?
Nyfødte i våre Afrikanske samarbeidsland trenger babytrøyer, tepper og luer i bomull. Liker du å strikke så strikk. Oppskrift på trøye finner du på hjemmesiden vår www.metodistkirken.no/kolbotn
Trøyen kan brukes til barna er 3-4 år gamle.
I Litauen er det behov for varme klær som luer, votter, sokker mm.
Det går også an å kjøpe ferdig eller kjøpe garn til en som strikker. Plaggene samles inn i løpet av misjonsmåneden (februar) og distribueres videre av misjonskontoret. Du finner oppskriften på babytrøye her.
 

Informasjon fra misjonskomiteen

Stikket av Bjørg Larsen, Foto: Randi Kvaal.

 

 

 

 

GAVE TIL MISJON

Misjonen har fått en gave på 1000 000kr.

Etter giverens ønske skal disse distribueres av misjonskomiteen i Øståsen kirke i samarbeid med Metodistkirkens Misjonskontor. Pengene skal brukes over tid og gå til samarbeidsprosjekter og eventuelt fadderbarn. Menighetens samarbeidsprosjekter blir ikke berørt av disse pengene.