dzingai-2

Vårens nyhetsbrev

Vårens nyhetsbrev har allerede kommet i posten eller i innboksen til mange av dere, med mye stoff om det som rører seg i vår verden! Her kan du lese om hvordan vi skal endre fokus i Partnership in Development-programmet og vi har også en stor gladnyhet når det gjelder vår venn Dzingai fra Mutambara!

Dzingai Sauti får støtte til geologistudiet!

Gud er god – hele tiden! Det er en fast hilsen i kirken i Afrika. Nå kan også Dzingai takke for Guds godhet. Han får nemlig oppfylt sin store drøm om å få gå på universitetet for å ta sin Bachelor grad i geologi.

Vi ble kjent med Dzingai fra Mutambara og Zimbabwe i Brobyggeren nr. 1 2023. Øyvind Aske intervjuet ham da vi var på Mutambara i oktober i fjor.

Dzingai vokste opp sammen med sin 9 år eldre bror Paul i en såkalt «Child-headed family». Det er en familie hvor et yngre familiemedlem har blitt familieoverhode. De er vanlige i land med lav inntekt og i områder med konflikt, hvor barnas foreldre er døde enten i krig eller av sykdom.

Da vi møtte brødrene første gang, Dzingai var 5 år gammel da foreldrene døde, bodde de for seg selv i et lite skur i nærheten av Mutambara. Det enkle huset hadde seng, skap og kjøkken utendørs. Da Paul giftet seg tidlig ble Dzingai alene igjen. Han fikk hjelp på Mutambara og ble innlemmet i fadderprogrammet vårt, slik at han kunne gå på skolen.

Artikkelen i Brobyggeren ble avsluttet med et rop om videre hjelp for Dzingai. Han er skoleflink og avsluttet videregående skole med gode karakterer, så gode at han kunne søke på universitetet. Selv var han helt bestemt: Han ville bli geolog! Men han hadde ikke noen ressurssterk familie i ryggen som kunne betale ham igjennom et 4-års geologistudium. Så lenge det ikke var penger ville det bli med drømmen.

Men heldigvis ble det annerledes! Flere fikk hjerte for Dzingai og gav signal om at de ønsket å se ham gjennom studiet, med støtte fra dem! Takk til misjonsgruppa på Øståsen som har bevilget midler fra Bjørg Larsens fond og til Mannsgruppa i Moss som også gjerne ville være med å støtte Dzingai.

Dzingai er selvfølgelig overlykkelig! Ut fra et særdeles dårlig utgangspunkt står han nå i utsikt av å få en solid utdannelse og dermed muligheten for en godt betalt jobb. Gud er god!

Studiestedet heter Midlands State University og ligger i Gweru, Midlands Province, midt i Zimbabwe.
 

Du kan lese hele nyhetsbrevet ved å klikke på boksen nedenfor!

Har du lyst til å gi en vårgave til misjonens arbeid er kontonummeret 3000 13 88084,
eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248.
Du kan også sende Vårgave på sms til 2248 og gi 200 kroner.
 
Vi ønsker deg en deilig og velsignet vår!
Vårens nyhetsbrev 2023