En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Givervekst og overskudd i Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund

Givervekst og overskudd i Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund

16.02.2016
Flere år med hardt arbeid har lønnet seg for MBU, hvor de opplever stor gevinst både fra sitt arbeid med MBU-banken og økonomistyringen i organisasjonen.
Givervekst og overskudd i Metodistkirkens Barne- og UngdomsforbundLandsstyret i Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund: Fra venstre: Audun Westad, Marie Eikemo Larsen, Magnus Løvland, Maia Blomhoff Holm, Christel Otterlei Bjerkeseth, Hege Bergjord, Magnus Skånlund, Stephanie Buadu og Cathrine Johnsen.

- Det er godt å kunne overlevere et slikt resultat til et nytt Landsstyre, sier Maia Blomhoff Holm og Audun Westad, som i noen få måneder til er nestleder og leder i Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund (MBU). Arbeidet de, og daværende Landsstyre, startet for noen år tilbake med MBU-banken gir nå god gevinst.

Etter at den gamle MU-banken lå brakk i noen år, måtte MBU starte på begynnelsen igjen for å bygge opp givertjenesten. Mange frivillige i MBU har jobbet jevnt og trutt med å bygge opp MBU-banken, og vi kan nå se i underkant av 50 givere som gir tilsammen drøye 93.000 kr pr år.

- Vi er veldig fornøyd med resultatet pr nå, men vi ser fortsatt et stort potensiale for å få enda flere givere, samstemmer Maia og Audun. Givervekst og overskudd i Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund

Samtidig som givertjenesten er på vei opp er det også andre støttespillere som hjelper MBU i sitt arbeid: Både Metodistkirkens hovedstyre og Stiftelsen Betanien Oslo er inne og støtter prosjekter MBU har, både i form av leir, ledertrening og ansatte.

- At andre ser viktigheten av vårt arbeid og samtidig vil satse på det - det gir motivasjon til å jobbe hardt videre, uttaler Audun.

Regnskapet for 2015 er straks ferdig, men det ligger an til at MBU har fått et overskudd på omtrent 90.000,- kr. Maia og Audun forteller at dette resultatet, i tillegg til ovennevnte momenter, er kommet til ved hjelp av god økonomistyring i alle ledd i organisasjonen.

- Det var ikke slik at det helt ute av kontroll før, men vi har nå sikret oss god oversikt og kontroll over utgifter og inntekter, noe som gjør det mye enklere å drive organisasjonen MBU, forklarer Audun.

 

15. til 17. april avholder MBU Landsmøte og Metodistkirkens Speiderkorps Korpsting på Solbukta.

 

MBU-Banken

MBU-banken er en givertjeneste for de som ønsker å støtte barne- og ungdomsarbeidet i Metodistkirken. Midlene går til junior-, tween- og tenleir, til ledertrening, til organisasjonsarbeid og alle de andre viktige formålene som hviler på MBU. Hver enkelt giver bestemmer selv hvor mye og hvor ofte en vil gi. Ingen beløp er for små. Det er til sammen vi vil gi kirkens barn og ungdom en solid økonomisk plattform! Send en melding om at du gjerne vil bli med til MBU-kontoret eller ring på tlf. 479 78 517 eller mob.: 98 67 34 78.

Velkommen som støttespiller for barna og ungdommene i Metodistkirken!

 

 

 

Lignende artikler
28. desember til 1. januar er det nyttårsleir for ungdom 15 år og over i Hemsedal. Les mer
MBU landsmøte
Lederskifte i MBU
2016-04-16
På landsmøtet i dag fikk barne- og ungdomsforbundet ny leder. Les mer
MBU landsmøte
MBU-banken i fin fremgang
2016-04-16
Etter at MBU-banken ble restartet for fire år siden, har givergleden økt kraftig. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone