En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Norge lyser opp barnelandsby i Liberia

Norge lyser opp barnelandsby i Liberia

10.11.2017
Aksjonen på Sommerfesten 2016 og i menigheten i Tistedal, samt flere enkeltgaver, bidro til strøm og belysning i barnelandsbyen Bishop Judith Craig Children’s Village.
Norge lyser opp barnelandsby i LiberiaBarna i landsbyen synger under markeringen av åpningen av solenergianlegget.

 

Barnelandsbyen Bishop Judith Craig Children’s Village er lyst opp av en gave fra Metodistkirken i Norge på 245.000 kroner til et solenergianlegg.

Det elektriske lyset vil forbedre livet for barna som bor her, for lokale studenter og for landsbyen Juazon som er stedet barnelandsbyen ligger.

- Med elektrisitet vil våre liv bli bedre, inkludert sikkerheten på området vårt, sa prest Robert N. Sieh som er direktør ved barnelandsbyen.

Han fortalte at landsbyen ofte opplevde besøk av kriminelle og andre situasjoner som ble forverret av mangelen på lys. Han trakk særlig frem studentene og skoleelevene i landsbyen som hadde store vanskeligheter med å studere og utføre leksearbeid uten godt lys.

- Metodistkirken i Norge har løftet oss ut av den uverdige tilstanden som vi opplevde uten elektrisitet, sa direktøren.

Sieh sa videre at siden Metodistkirken i Norge har dekket alle kostnadene til etableringen av solenergianlegget, var det ansvaret til Metodistkirken i Liberia og landsbyen Juazon å sørge for beskyttelsen og vedlikeholdet av anlegget.

- Der det er lys, er det liv, sa direktør Sieh.

Norge lyser opp barnelandsby i LiberiaPietr Kwasowski fra SunErgy AS gjør den siste inspeksjonen av batteriene i barnelandsbyen.

Barnelandsbyen har vært i drift siden 2000, da den ble den første barnelandsbyen drevet av Metodistkirken i Liberia. De har støttet flere internatskoler, men dette var den første barnelandsbyen. Den er oppkalt etter pensjonert biskop Judith Craig som var biskop for Michigan og Ohio West i USA.

Det var i 2015 initiativet til dette prosjektet ble unnfanget. Det var under et besøk i barnelandsbyen hvor misjonssekretær Øyvind Aske spurte direktør Sieh om hva metodistene i Norge kunne bidra med for barnelandsbyen. «Gi oss lys!» var svaret, fortalte Sieh til alle de som var samlet for den symbolske åpningen av anlegget.

- I dag har dette ønsket blitt oppfylt av våre brødre og søstre i Norge, sa han.

Stein Skjørshammer, direktør i selskapet SunErgy AS og kontraktør for anlegget, sa at han ble dypt berørt når han så forholdene barna forsøkte å studere i barnelandsbyen.
- Da jeg så barna i landsbyen, kjente jeg tårene presse på, sa han.

Stein Skjørshammer er godt kjent i Metodistkirken i Norge, der han blant annet har tjenestegjort som prest.

Han oppfordret Metodistkirken i Liberia til å hjelpe barna og lede dem vekk fra fattigdom gjennom å gi dem et godt oppvekstmiljø.

- Landsbyen og folket som bor her, er det barna har, og det er ikke Guds vilje at noen skal leve i fattigdom, sa Skjørshammer, i en utfordring til kirken til å åpne mulighetene for barna.

Norge lyser opp barnelandsby i LiberiaFra venstre: Prest og direktør Robert Sieh, direktør Stein Skjørshammer i SunErgy AS, biskop Samuel J. Quire, Pietr Kwasowski fra SunErgy AS og prest George D. Wilson samlet etter et møte.

Biskop Samuel J. Quire Jr. takket Metodistkirken i Norge for den langvarige støtten som de har gitt til kirken i Liberia. Han utfordret barna og de voksne til å utnytte alle mulighetene som anlegget gir dem, og til å beskytte det mot kriminelle. Hvis dere ikke gjør det, kan dere miste det, sa han.


Det var Metodistkirken i Norge som engasjerte SunErgy AS til å installere solenergianlegget i barnelandsbyen. SunErgy er et selskap basert i Norge som arbeider for å utruste landsbyer med solenergianlegg med solcellepaneler, batterier og et lokalt nettverk for å bringe strømmen til de ulike bygningene og utelys. Visjonen til selskapet er å gi folk en mulighet til å unnslippe fattigdom.

 

Av Julu Swen Monrovia, UMNS

Oversatt og tilpasset av Karl Anders Ellingsen

Originalartikkel

 

Lignende artikler
Biskop Innis fra Liberia og biskop Yambasu fra Sierra Leone er på besøk og forteller om erfaringene fra ebolakrisen og partnerskapet med norske metodister. Les mer
Ebola er i ferd med å rive Vest-Afrika i stykker. Men vi kan hjelpe dem. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone