En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Sommerfest med stor interesse

Sommerfest med stor interesse

11.01.2019
Hilde Marie Movafagh kan melde om stor interesse rundt en Sommerfest som allerede er nesten ferdig planlagt!
Sommerfest med stor interesseSommerfestkoordinator Hilde Marie Movafagh melder om topp interesse for sommerens stor fest.

 

Hilde Marie Movafagh som er ansatt i en liten stilling som Sommerfestkoordinator forteller entusiastisk om alle de gode signalene hun får på at dette kan bli en Sommerfest over det normale.
- Jeg har ikke arbeidet med en Sommerfest der vi allerede før jul får spørsmål om en kan melde seg på snart. Jeg hører også mange si at de skal bli med på festen i år. Det synes jeg lover svært godt for at det skal bli en stor og god fest!

Tidlig planlegging

Du mener dere ligger godt an med planleggingen?
-    Vi ligger fantastisk godt an! Det er så deilig. I fjor begynte vi jo omtrent på denne tiden. Vi er godt fornøyd med Sommerfesten vi klarte å arrangere i fjor, men merker i år at bedre tid og en roligere prosess er mye bedre for både komiteen og resultatet. Plakat kom ut tidlig i høst, og om få uker vil brosjyrene være på plass i kirkene. På nettsiden og facebook har vi oppdateringer hele tiden.

Satser videre

Får se noen store endringer i år?
-    Vi hadde en stor evalueringsrunde i høst, og det viktigste som kom ut av den var en beslutning om at Sommerfesten er liv laga og at vi vil satse videre på den. Sommerfesten vil nok være gjenkjennelig, men det er noen ting vi satser sterkt på å utvikle videre. For eksempel har vi i år to nye teltleire, en for unge voksne og en for familier. Begge disse leirene vil ha et eget vertskap som skal legge praktisk til rette, ta initiativ til samarbeid om for eksempel måltider, og bidra til et godt miljø i leiren. Det vil være griller og et telt for matlaging på plass. Unge voksne leiren vil være ved siden av ungdomsteltet og vil bestå av lavvoer hvor unge voksne kan leie en plass for en billig penge. Midt i lavvoleiren vil det være et fellesområde hvor matlaging og det sosiale kan foregå. De unge voksne er med på Sommerfesten for de voksne, men de kan stikke innom tenleirens arrangementer om de har lyst. I familieleiren har deltakerne med telt selv, men teltene vil bli plassert i en ring rundt et fellesområde hvor både lek, prat og mat kan foregå. Med disse to tiltakene håper vi å skape gode miljøer. Her får en også et rimeligere alternativ til det å bo inne, spise i matsalen og samtidig ha et miljø å høre til i.
Og om noen familier eller unge voksne skulle ønske å bo inne eller å kjøpe måltidene inne er det selvsagt fullt mulig å gjøre det. Men da vet de i alle fall hvor de finner andre unge voksne og familier.

Hva med voksne uten barn som vil bo i telt da?
-    De er selvsagt mer enn velkomne de også! De vil bli plassert i tilknytning til familieleiren med mulighet for å bruke de samme fasilitetene. Her vil de være en del av det samme miljøet, eller kunne ha litt avstand om de selv ønsker det. Voksne som bor i telt har gjerne klart seg helt fint selv og inkludert seg selv i Sommerfestmiljøet.

Fornyede kveldsmøter

Hvilke andre nye ting vil vi se?
-    Kveldsmøtene vil komme i en ny drakt. De tre kveldsmøtene vil være ulike i form, og vi jobber med å finne former som passer Sommerfesten. Vi vil ivareta det gode vi har hatt i årevis, men samtidig fornye oss slik at det blir spennende. Dette er virkelig utfordrende å jobbe med, og jeg håper deltakerne blir fornøyd.
Vi har også et nytt tilbud for foreldrene til de aller minste. Avstanden til Stavernhallen har vært for lang for de som har så små barn. De legger seg jo samtidig med kveldsmøtet. Derfor vil vi ha direkteoverføring fra kveldsmøtet til en storskjerm i kafeteltet på plassen. Dermed kan foreldrene sitte der med babycallen sin, sammen med andre foreldre og kaffekoppen. Dette håper vi skal gjøre det mer attraktivt for småbarnsfamilier å være med.
-    En spennende nyhet som vi arbeider med, er en sirkusskole for de som tør. Her kan både store og små få utfolde seg.  Vi arbeider over hele linjen med gode seminarer og for at voksne og ungdommer skal kunne delta på dem sammen. Vi gjør flere forbedringer til mingleområdet ved kafeteltet. Vi skal utvikle dette så det blir enda mer til å bli et sosialt møtepunkt med godt miljø. Her fikk vi til mye bra i fjor, godt hjulpet av varmt og tørt vær, men dette har vi også fokus på å utvikle videre, både selve kafeteriatilbudet og den sosiale faktoren.

Stevnekoret er tilbake

Du sa seminarer, har du noe spennende å fortelle der?
-    Seminarer er et område vi har snakket mye om. En del av evalueringene sa at tiden for seminarer er forbi og at vi like gjerne kunne slutte med det. Andre evalueringer kom med massevis av forslag til seminarer de ønsker seg på Sommerfesten og som de oppfordret oss til å arrangere. Etter å ha diskutert dette har vi landet på å fortsatt tilby seminarer, men være tydelig på at det er helt frivillig å gå på, man kan gjerne ta seg en tur på stranda om man heller ønsker det. Vi har fokus på at seminarene skal være forskjellige – det skal være noe som er gøy, noe som er praktisk, og noe man kan lære noe av.
-    Etter massiv oppfordring har vi nå korseminaret tilbake. Det har Martin Alfsen takket ja til å holde. Martin har ledet koret Reflex i mange, mange år og har stadig korprosjekter på gang. Dette er vi kjempeglad for å kunne tilby deltakerne, særlig dem som har etterlyst dette. Det ser ut for at det blir kreativt seminar igjen, og lagt opp slik at både og unge og gamle kan lære noe nytt sammen eller lære av hverandre. Det blir et seminar om hva Metodistkirken er, og er særlig beregnet på unge deltakere. Vi har flere andre seminarer på gang også, men her er vi ikke helt i mål enda.

Fredagskonsert

Er det noe mer du vil legge til?
-    Ja, faktisk. Vi har en god konsert under planlegging fredag kveld. Det er bandet Hildring som har et konsertkonsept de kaller «Nordnorske stemninger» med både lyd og bilder. Dette tror vi både unge og voksne Sommerfestdeltakere, turister og befolkning i området vil ha glede av å være med på.
-    En annen god nyhet er at vi setter ned deltakeravgiften. Prisen for å bo og spise blir jo et resultat av de tilbudene hver enkelt sier ja til og de prisene som Fredtun setter. Dette får vi ikke gjort noe med. Men deltakeravgiften er det vi som setter, for å dekke våre utgifter til arrangementet. Den har vi bestemt å sette ned fra 1190,- i fjor, til 890,- for i år. Tilsvarende vil dagspassene settes ned fra 400,- i fjor til 300,- i år. Dette gjør vi ikke fordi utgiftene er blitt færre, for det har de ikke. Men utgiftene til selve arrangementet er de samme uavhengig av om vi er 200 eller 500 deltakere. Vi satser på at årets Sommerfest vokser, altså at det kommer flere deltakere enn i fjor, flere som er med på hele Sommerfesten og flere som kommer innom på dagsbesøk. Da blir det flere som spleiser og det gjør det mulig å skru ned prisen. Men dette er en satsning vi er veldig spent på om lykkes. Vi håper dette gjør at enda flere deltakere har mulighet til å være med.

Det betyr at ordningen med dagspass fortsetter?
-    Ja, det gjør den. Det er jo utgiftene til arrangementet som koster, utgiftene til å bo og spise dekker jo den enkelte selv. Derfor er det rettferdig at de som kommer innom også er med på å betale for arrangementet, det vil si gode talere, bra musikk, et utvalg seminarer, en hall å møtes i osv.
Dagspass fikk veldig blandet mottakelse. En god del klaget og syntes de burde få komme på besøk helt gratis. Andre var takknemlige for at det ble et system der de kunne betale for seg og at de slapp å føle at de snyltet på fellesskapet. Disse to gruppene var omtrent like store. Men vi har gjort det slik at de som kommer for å være med på misjonsmarkedet ikke trenger å betale dagspass for akkurat det. Men er du der hele dagen er det naturlig at du er med og bidrar.

Talere

Til slutt – hvem er med som talere i år?
-    Som hovedtaler på Sommerfesten for de voksne har vi Jon Løvland. Jon har lang fartstid i kirken og jobber nå som rådgiver for menighetsutvikling. Albert Andersen Gjøstøl som er prest i Halden, skal være taler på familiesamlingene på formiddagene og på den store gudstjenesten søndag formiddag for hele Sommerfesten. Dette gleder vi oss til. Og med et tema som «Kirke uten vegger» har de mange spennende vinklinger å velge i.

 

 

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone