En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Klar for Sommerfest og kreativt seminar?

Klar for Sommerfest og kreativt seminar?

01.07.2019
Nå nærmer det seg Sommerfest med stormskritt, og du har vel husket å melde deg på?
Klar for Sommerfest og kreativt seminar?Full aktivitet og arbeidsglede på kreativt seminar.

Det blir også i år et kreativt seminar. Dette er seminarer som trekker mange deltakere. De yngste er deltakere på tenleiren, de eldste godt oppi 80-årene. Dette er også blant seminarene deltakerne gir god score på evalueringsskjemaene hvert år. Vi har tatt en prat med hovedansvarlig Hilde Augensen.

Hilde, nå har du hatt kreativt seminar flere år på rad, hva er det som gjør disse seminarene så bra?
- Ja, dette er tredje året på rad med Kreativt seminar, og jeg gleder meg! Jeg tror at noe av det fine med et sånt seminar er fellesskapet og muligheten for å skape relasjoner! Et kreativt seminar avsluttes ikke ved seminartidens slutt, da kan man ta med seg sitt håndarbeid og fortsette sammen - f.eks. ute på plassen eller i kafé-teltet. En annen ting er at på et Kreativt seminar bør man ikke bruke hodet på samme måte som på et kunnskapsseminar, og det er godt innimellom, og kanskje særlig når vi har ferie!? Og ikke minst, så kan man lære noe nytt! Enten strikking eller sying, og det er til glede - som man også kan ta med seg hjem! Og så brenner jeg for å smitte folk med både strikkeglede og syglede! Det gir Kreativt seminar meg mulighet til!

Hva vil være fokus på årets seminar?
- På årets seminar blir fokus håndsøm. Det blir mulighet for å lære å sy sekskanter - til f.eks. en Blomsterbrikke. Og det blir mulighet til å lære å sy Japansk bretteteknikk, som kan bli alt fra glassbrikker til store tepper! I tillegg blir det mulighet for å lære å strikke! Og det er selvfølgelig mulighet til å komme på seminaret uten å skulle lære noe! Man kan ha med seg sitt eget sytøy eller strikketøy, og faktisk holder det også bare med snakketøy!

Må man kunne noe fra før?
- Man må ikke kunne noe fra før for å lære noe på 'Kreativt seminar', men man må ha lyst til å lære! Enten det er søm eller det er strikking. Og det er kanskje lurt å vite forskjellen på en synål og en strikkepinne! Man må heller ikke ha med seg materialer, vi har med oss både stoff og garn og nåler og strikkepinner! For materialene er det mulig å betale litt til Misjonsmarkedet.

I fjor var det mange fra tenleiren som kom på seminaret for å lære å sy og strikke, og mange av dem kom ut med fine produkter etterpå de hadde laget selv, eller de hadde bidratt med en lapp til strikketeppet. Kan tenleiren komme i år også?
- Tenleiren er hjertelig velkommen! Og vi håper det kommer mange fra tenleiren som vil lære å strikke og sy! Både jenter og gutter!

Er det noe du vil si til slutt?
Forskning viser at strikking, og sikkert også annet kreativt arbeid, er godt for kroppen! Det reduserer hjertefrekvensen. Det er gunstig for hukommelsen. Det har beroligende effekt. Det øker følelsen av tilfredshet, stolthet og mestring. Og ikke minst så blir man glad av å strikke og holde på med kreativt arbeid! Så bli med på Kreativt seminar på Sommerfesten!

Klar for Sommerfest og kreativt seminar?Sekskanter

 

 

 

 

 

Klar for Sommerfest og kreativt seminar?Japansk bretteteknikk

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone