En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Tar over ansvaret for Sommerfesten

Tar over ansvaret for Sommerfesten

25.11.2019
Sommerfesten har fått en ny person ved roret.
Tar over ansvaret for Sommerfesten

Metodistkirkens Sommerfest har fått ny leder! Tidligere i høst overtok Steinar Hjerpseth etter Svein Veland som takket av etter to år ved roret i denne omgang. Sammen med gruppa som har hatt ansvar for Sommerfesten de siste årene, er Steinar i full gang med å planlegge Sommerfesten 2020. Vi har tatt en liten prat med Steinar.

Hva gjorde at du sa ja til å lede Sommerfesten? - Jeg ble litt overrasket over spørsmålet, men fikk samtidig lyst til bare å svare ja! Sommerfesten er noe flott i kirken vår som fungerer godt og som jeg selv har hatt mye glede av å delta på.

Hvor mange ganger har du vært på Sommerfesten? - Jeg har vært med fra tidenes morgen, sier Steinar og smiler lurt. - Så vidt jeg husker var det i 1994 at det ble arrangert Sommerfest for første gang på Drottningborg. Det var samme år som jeg begynte på seminaret i Bergen, så jeg var i en spesiell prosess. Vi deltok på Solløkkastevnet som var for siste gang året før, og der opplevde jeg helt konkret kall til prestetjeneste. Siden har jeg deltatt de fleste årene, med noen unntak. I tillegg til å være vanlig deltager har jeg vært leirsjef på juniorleir, leirprest på tenleir, medansvarlig for bønnerom, og medansvarlig for seminar.

Hva synes du er det beste med Metodistkirkens Sommerfest? - Det beste med Sommerfesten er at den samler hele kirkefamilien på tvers av generasjoner og andre skillelinjer. For mange av oss som metodister i Norge så hører vi til daglig til i forholdsvis mindre sammenhenger. Det er godt å komme sammen og se at vi er flere og møte venner fra ulike kanter av landet. Som familie har vi hatt stor glede av å delta på Sommerfesten. Alle tre barna har gått gradene fra minior til tenleir og fått varige vennskap.

Tar over ansvaret for SommerfestenSteinar Hjerpseth

Hva har du lyst til å gjøre enda bedre på kommende Sommerfest? - Jeg har ikke behov for å skape noen revolusjon, sier Steinar bestemt. - Mye fungerer godt. Samtidig er det alltid ting som kan gjøres annerledes og bedre. Jeg ser på Sommerfesten som en levende organisme som vi stadig ønsker å videreføre. Etter at vi nå har vært 3 ganger på Fredtun og gjort noen erfaringer på nytt sted, er det viktig å evaluere og se hva vi kanskje skal justere på. Ikke minst er det viktig at leirene opplever at forholdene ligger godt til rette for deres aktiviteter. Uten MBU`s leire blir det ingen Sommerfest!

Har du en oppfordring til slutt? - Min oppfordring går til både gamle travere og de som ikke har vært med tidligere; bli med på Sommerfesten og opplev fellesskapet; rundt matbordene, på møtene, i samtalene og på ulike seminarer. Sommerfesten fyller en funksjon som kirken trenger i vår tid!!


Dermed er oppfordringen fra den nye lederen for Sommerfestkomiteen gitt. Her er det bare å bli med. Legg inn uke 30 i sommerplanene dine allerede nå. For oppdateringer om Sommerfesten kan du følge med på nettsiden og facebook både for Sommerfesten og for Metodistkirken i Norge. Brosjyre kommer til menighetene i slutten av januar.

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone