En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Viktig økumenisk avtale med Equmeniakyrkan i Sverige

Viktig økumenisk avtale med Equmeniakyrkan i Sverige

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
06.05.2015
Under biskopsmøtet i Berlin ble det inngått en omfattende avtale mellom The United Methodist Church og Equmeniakyrkan i Sverige.
Viktig økumenisk avtale med Equmeniakyrkan i SverigeAvtalen mellom Equmeniakyrkan og The United Methodist Church ble undertegnet i Berlin.

Equmeniakyrkan og The United Methodist Church (Den verdensvide Metodistkirken som vi er en del av) har ingått en økumenisk avtale. Avtalen ble undertegnet i Berlin 1. mai på Metodistkirkens biskopsråd av kirkeleder Lasse Svensson og samtlige biskoper i Metodistkirken.

- Våre kirker er selvsagt ulike, men deler en teologisk arv og har en felles forståelse av den kristne troen. Siden 2012 har Equmeniakyrkan vært et assosiert medlem av The United Methodist Church. Nå formaliseres og tydeliggjøres våre forbindelser, sier Equmeniakyrkans kirkeleder Lasse Svensson til Equmeniakyrkan.se. Svensson sier videre at han er glad for avtalen.

Formelt innebærer avtalen at Equmeniakyrkan og The United Methodist Church erkjenner og bekrefter hverandres dåp, ordinasjoner, samt pastorale og diakonale tjenester. Samtidigt aksepterer og bekrefter de at organisasjonene/kirkene har ulike tradisjoner og trosdokumenter.

For de som tjenestegjør i kirkene, åpnes muligheten til å tjenestegjøre hos hverandre etter invitasjon og avtale mellom kirkene.

Avtalen innebærer også det at kirkene innbyr hverandre til konferanser og andre høytider i sine respektive sammenhenger, samt opner for å samarbeide i Guds misjon i de landene der begge kirkene er aktive.

I Sverige kommer den økumeniske avtalen til å markeres til høsten når Equmeniakyrkans kirkeledelse deltar i en felles gudstjeneste sammen med representanter for The United Methodist Church.

Equmeniakyrkan ble dannet da Baptistsamfundet, Metodistkyrkan i Sverige og Missionskyrkan gikk sammen og dannet et nytt felles kirkesamfunn i 2011.


Kilde: equmeniakyrkan.se Malin Emmoth

Lignende artikler
Søndag 25. oktober ble det inngått en samarbeidsavtale mellom den svenske Equmeniakyrkan og Metodistkirken. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone