En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Gi en gave som gleder enda flere!

Gi en gave som gleder enda flere!

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
11.12.2015
Metodistkirkens Misjonsselskap har et flott tilbud til alle som ønsker å dele julens gleder med de som trenger en gave aller mest.
Gi en gave som gleder enda flere!

 

 

På sin egen hjemmeside skriver misjonen:

 

Også i år har vi flere nye gavekort som det er hyggelig gi bort til jul eller andre anledninger! Vi har i mange år gitt mulighet for å gi alternative gaver; det er allerede blitt en hyggelig tradisjon!
Det er en glede å kunne få, - og gi, en meningsfull gave ved at noen som virkelig trenger det blir den egentlige mottakeren!
Vi håper at mange vil finne glede i å gi bort en gave med håp og framtid til jul, og gjerne også til andre høytider og merkedager.

 

Leker og drivstoff til lyse kvelder ved Metodistkirkens barnelandsby i Liberia

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

Gi en gave som gleder enda flere!

 

Under borgerkrigen i Liberia ble hovedstaden Monrovia påført enormt store skader, og blant annet var byens strømtilførsel totalt ødelagt. Arbeidet med å opprette strømnett for byen og områdene rundt hovedstaden er i gang, men dette har ennå ikke nådd Metodistkirkens barnelandsby som ligger i utkanten av Monrovia. Rundt 80 foreldreløse barn bor i denne landsbyen fordelt på åtte boenheter og hver boenhet har en ”mor”. Mens det er dagslys får barna verdifull undervisning, men fordi solen går tidlig ned i Liberia blir fritiden på ettermiddagene og kveldene preget av mørke. Med drivstoff til barnelandsbyens aggregat får barna større muligheter til å utfolde seg i lek og dermed får de et rikere liv.
Leker eller drivstoff for én kveld koster 50 NOK.
 
Vær med og gi barna en hyggeligere hverdag med leker og lys i mørke!
 
Slik gjør du.

 

Såkorn til bønder i Sierra Leone og Liberia

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

Gi en gave som gleder enda flere!

 

Ebolaepidemien herjet lenge i Liberia og enda lenger i Sierra Leone og mange menneskeliv gikk tapt. Disse landene er i ferd med å bygge seg opp igjen; skolene har kommet i gang og det er igjen normal aktivitet på arbeidsplassene. En av de største utfordringene nå er matmangel! Under ebolakrisen var tilgangen på mat liten pga stengte grenser rundt ebolarammede distrikt, og matprisene økte. Småbønder opplevde at sesongarbeiderne utble i frykt for ebola, og deler av innhøstningen gikk tapt. Andre igjen hadde så lite mat at de spiste det kornet som var ment som såkorn til neste års avling.
En sekk med såkorn koster 100 NOK

Ved å gi såkorn får bøndene god hjelp på veien til en ny avling og mat til seg og sin familie!

Slik gjør du

 

Mat til gravide på Mutambara i Zimbabwe

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

Gi en gave som gleder enda flere!

 

For å få ned spedbarns- og barseldødligheten i Zimbabwe, skal alle førstegangsfødende og de som forventer komplikasjoner komme til fødeklinikken noen uker før fødselen. Her bor de på Waiting mothers' shelter, og et sånn ordning har vi også på Mutambara. Her vil de få den hjelpen de trenger. Dette er et godt tiltak, som vi ser hjelper på triste statistikker. De gravide lager selv maten de spiser, men meningen er at de skal få mat på Mutambara Hospital, og slippe å bekymre seg for hvordan de skal skaffe mat. Denne bekymringen ligger nå på ledelsen på Mutambara, og de har satt i gang mange tiltak for bærekraftig forsyning av mat til de gravide. Foruten kjøkkenhage med grønnsaker som tomater og mais, har de også hatt et kyllingprosjekt med oppdrett av kylling.
En uke med mat for en gravid kvinne på Mutambara koster 50 NOK

Gjennom denne gaven får de gravide kvinnene god næring i den tiden viktige tiden før fødselen!

Slik gjør du

 


Kirkebygging i Sierra Leone

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

Gi en gave som gleder enda flere!

 

Kirkelivet er veldig sentralt i Afrika, og i mange landsbyer finnes det en Metodistkirke. I Liberia og Sierra Leone er mange av kirkene ødelagt etter krig og uro, men også vær og klima har gjort sitt. Disse kirkene trenger restaurering, og mye kan gjøres med sement og takplater. Andre steder ser vi at kirkene rett og slett er blitt for små, fordi Metodistkirken opplever stor vekst!Her ønsker de å bygge nye og større kirker.
1 takplate koster 50 NOK
1 sekk sement koster 75 NOK

Denne gaven bidrar til at kirken blir et trygt og fint sted å komme!

Slik gjør du

 

Kirkebenker til kirken på Mutambara

Gi en gave som gleder enda flere!

 

På Mutambara har de i flere år holdt på med byggingen av den nye kirken. Menigheten har gjort masse arbeid, dugnadsinnsatsen har vært stor. Kirken står nå ferdig og ble innviet i slutten av november! Dette er blitt en stor kirke, som rommer menigheten på 1200 mennesker! Mange kirkebenker er på plass, men behovet for flere benker er der fremdeles. Kirkebenken blir laget av verkstedet på Mutambara, så dette blir også en flott mulighet til samtidig å støtte snekkerverkstedet på Mutambara!
1 kirkebenk for 6 personer koster 200 kroner
 
Vær med å fylle opp kirken på Mutambara i Zimbabwe!

Slik gjør du

 

Støtt kirkens tjeneste i samarbeidslandene våre!

 

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone