En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Katastrofe i Sierra Leone

Katastrofe i Sierra Leone

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
15.08.2017
Våre venner i Sierra Leone ber om hjelp, og det kan du være med og gi!
Katastrofe i Sierra LeoneFortvilte naboer ser på et stort jordskred som har tatt med seg flere bygninger. Dette har skjedd mange steder i hovedstaden Freetown i Sierra Leone. Bildet er tatt av en av våre medarbeidere i landet.

 

Sierra Leone er på høyden av regntiden og ekstra store regnmengder har ført til alvorlig flom og omfattende ødeleggelser i hovedstaden Freetown. Det er mer enn tusen omkomne og mange savnede. Hele områder er ødelagt.

Vi har et stort samarbeide med Metodistkirken i Sierra Leone gjennom "Partnership in Development". Flere menigheter her i Norge samarbeider med landsbyer i Sierra Leone. Det er derfor mange bånd som er knyttet mellom våre to land. Bånd av vennskap, bånd for en bedre fremtid og bånd mellom hjerter.

Vi har fått nødrop fra våre venner i Sierra Leone om forbønn og hjelp. Metodistkirken i Norge vil svare på dette nødropet. I regi av Metodistkirkens Misjonsselskap oppfordres det til en bønneaksjon og innsamling av midler til nødhjelp i Sierra Leone. Pengene vil overføres til Metodistkirken i Sierra Leone som vil bruke dem i sitt omfattende nødarbeid.

Det vil bli samlet inn en ekstra kollekt til Sierra Leone i menighetene på søndag. Du kan også gi dine gaver direkte via Vipps og SMS. Vipps ønsket beløp til 2248, merk med HJELP SL, eller send HJELP SL 200 til 2248 på SMS for å gi 200 kroner til våre søsken i Sierra Leone. Gaver kan også overføres til misjonens bankgiro nr 3000 13 88084, merket med HJELP SL.
Pengene blir sendt videre i sin helhet.

Katastrofe i Sierra LeoneVår stab ber om hjelp til folket i Sierra Leone. Bistandskonsulent Anne Ng Forster, misjonssekretær Øyvind Aske og økonomileder Ragnar Falch holder flagget til Sierra Leone. De har vært i Sierra Leone mange ganger og kjenner stedet og våre medarbeidere godt.

Til nettsiden sier misjonssekretær Øyvind Aske:

- Katastrofen i Freetown med flom og leirras har rystet oss her på Hovedkontoret. Vi har ukentlig kontakt med Sierra Leone på misjonskontoret og besøker landet to ganger i året. Ifølge brevet fra Metodistbiskop John K. Yambasu i Sierra Leone er det grunn til å anta at langt over tusen mennesker har mistet livet. Dette er en nasjonal katastrofe for et folk og dette flotte landet i Vest Afrika som Metodistkirken i Norge samarbeider så nært med gjennom misjonen.
Ingen av våre nære samarbeidspartnere har fått hjemmet sitt ødelagt selv om de også bor i Freetown. De vil alle være på en særlig måte i våre tanker i tiden som følger og misjonskontoret vil være i nær kontakt med våre partnere om den videre utviklingen. Vi kjenner at dette berører oss dypt og gjør noe med oss.

 

 

 

Her er hele brevet som har gått ut til alle menighetene:

 

Metodistmenighetene i Norge                        Oslo 15. august 2017


Kjære menighet og venner!

På bakgrunn av flommen og jordskredene i Sierra Leones hovedstad Freetown mandag 14. august sender vi ut denne oppfordringen om forbønn for land og folk. Ifølge biskop John K. Yambasu i Sierra Leone har dødstallene så langt passert tusen, med enda flere savnet.

Dette er en katastrofe for Sierra Leone! Tusenvis av familier er berørt, de har mistet en eller flere av sine kjære, de har mistet sine hjem og mange sitter igjen uten noen eiendeler. Hele samfunn er revet bort. Som alltid er det de fattigste som er verst berørt.

Ødeleggelsene vi nå ser er de største som har rammet Freetown.

Vær med å be for
•    De som har mistet sine kjære i katastrofen
•    De som har mistet sine hjem
•    At hjelpen kommer hurtig fram
•    At det ikke må bli flere ras og flommer
•    At regjeringen setter i gang tiltak som kan hindre at dette skjer i framtiden

Vi ber alle menighetene om å delta i en spontan aksjon, i form av en ekstrakollekt denne søndagen. Pengene vil bli sendt til Metodistkirken i Sierra Leone for å vise vår solidaritet og omtanke for befolkningen.

Biskop Yambasu sier: “Vi trenger deres forbønn og hjelp. Vi behøver mat, midlertidige steder å sove, tepper, klær, bøtter, byggematerialer, kjøkkenutstyr, vitaminer, sko og skoleutstyr for de mange rammede barna som har mistet alt før skolestarten i september

Du kan også gi dine gaver direkte via Vipps og SMS. Vipps ønsket beløp til 2248, merk med HJELP SL, eller send HJELP SL 200 til 2248 på SMS for å gi 200 kroner til våre søsken i Sierra Leone. Vi ber om at menighetene sender de innsamlede midlene umiddelbart til misjonens bankgiro nr 3000 13 88084, merket med HJELP SL.
Pengene blir sendt videre i sin helhet.

Takk for deres bønner og gaver! Gud velsigne dere!

 

Øyvind Helliesen                        Øyvind Aske
    Tilsynsmann                          Misjonssekretær

 

Lignende artikler
- En stor takk for deres kjærlighet og omtanke for vårt folk her i Sierra Leone, sier biskop Yambasu. Les mer
Det er mange som vil gi hjelp til ofrene i Sierra Leone. Les mer
Metodistbiskop Yambasu ledet en delegasjon kirkeledere som besøkte det største rasområdet i Sierra Leones hovedstad Freetown. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone