En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Mediagruppen Grenland ga ærespris til radioveteran

Mediagruppen Grenland ga ærespris til radioveteran

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
13.02.2013
Gjennom 20 år har han ledet over ett tusen lokalradioprogrammer og intervjuet statsministre, fotballspillere og lokale bedehusfolk. Sist lørdag mottok Erik A. Hansen Mediagruppen Grenlands ærespris under årsmøtet i Misjonssalen i Porsgrunn.
Mediagruppen Grenland ga ærespris til radioveteranMediagruppen Grenlands leder Ole-Andre Eliassen overrekker prisen til Erik A. Hansen.

 

– Hansen får denne utmerkelsen for sitt utrettelige arbeid med kristne lokalradiosendinger siden 1993, både som programleder og reporter, men også som styreleder og redaksjonsleder/redaktør for Mediagruppen Grenlands programmer, uttalte den nåværende styrelederen, Ole-Andre Eliassen, som foretok overrekkelsen. Seremonien foregikk på dagen 20 år etter at Erik A. Hansen ledet sitt første Kveldsmix-program, den gang fra Radio Grenlands studio på Kjørbekk i Skien. For tiden er han nestleder i MG’s styre.

 

Overrasket

Erik A. Hansen, som liker å ha plan og struktur i sine radiosendinger, ble for en gangs skyld tatt fullstendig ”på senga”. – Det kristne lokalradioarbeidet har gitt meg svært mye, sa prisvinneren som i sin takketale trakk fram et par høydepunkter fra årene med Kveldsmix og andre programmer. – Rett før EU-avstemningen i 1994 fikk jeg en prat med både statsminister Gro Harlem Brundtland og ”nei-dronningen” Anne Enger Lahnstein i samme Kveldsmix-sending, ettersom begge besøkte Grenland samme dag. Og under Skjærgårdssang i Langesund sommeren 2011 hadde jeg et gripende møte med den kristne sangerinnen Evie som fortalte om sin tro og sitt kall, sa Hansen som også har gode minner fra arbeidet med et stortingsmagasin og et VM i fotball-magasin der både Drillo og andre var med.


Variert lokalradiotilbud

Mediagruppen Grenland er en sammenslutning av ca. 20 kristne menigheter og organisasjoner samt noen enkeltpersoner med formål å drive kristent lokalradioarbeid i Grenland. Dette har de gjort siden 1985, og samarbeidet mellom de ulike menighetene har vært knirkefritt. – Selv om vi 4. mars 2012 fikk vår egen lokalradiokonsesjon, fortsetter vi det gode samarbeidet med Radio Grenland, het det i Mediagruppen Grenlands årsmelding. MG sender 21,5 timer i uka, fordelt på søndag morgen, formiddag og kveld og kveldstid fra mandag til torsdag. På søndag har alle programmene et rent kristent innhold, mens man i ”mix-programmene” på hverdagskveldene også sender innslag om både politikk, sport og andre temaer fra dagliglivet i Grenland. Nytt siste år er reprisesendingene tidlig søndag morgen og programmet Drømmeland fra midnatt til kl. 01.00 fire ganger i uka. – Våre sendinger gir nå et svært godt tilbud til de fleste, konstaterte styret i årsmeldingen.

Frivillige medarbeidere

Regnskapet viste et overskudd, noe som ikke minst skyldes flere hundre tusen kroner i gaver fra lytterne. Pengene går bl.a. til husleie, meldingsbladet Lydbilde, teknisk utstyr og premier. Ca. 40 personer jobber frivillig som programledere, reportere, teknikere og telefonvakter. Ingen av disse mottar lønn for innsatsen. Mediagruppen Grenland har også arrangert flere radioturer og konserter i året som er gått. I mars vil MG i samarbeid med andre innby til flere sangarrangement i Hauges Minde i Skien med besøk av Flekkerøyguttene og Lage Wedin.
 

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone