En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Generalkonferansen er i gang

Generalkonferansen er i gang

23.02.2019
Generalkonferansen er i gangDet er en enorm hall som generalkonferansen er samlet i.

Da er generalkonferansen i gang med en dag satt av til bønn. Forhandlingene vil starte i morgen kl. 15.20 norsk tid. Du kan følge konferansen direkte her.

Det er en spent stemning blant delegater, gjester og de mer enn 100 mediefolkene som er samlet her. Selv protestgruppene som en har sett på TV er tilstede, men de er få og energien er ikke spesielt intens enda. Svært mange venter på det som skal skje i morgen, og hengir seg til dagens bønnesamlinger.

Det er mange samtaleemner blant de som er samlet her. Noen spørsmål som en hører er: Hvilken vei vil de afrikanske delegatene stemme? Vil de følge biskopenes anbefaling om å stemme på One Church Plan? Eller vil de, som de konservative tror, stemme på Traditionalist Plan? Vil de følge hverandre, eller vil stemmene deres bli splittet? Det er flere som tror de afrikanske delegatenes stemmer vil bli hva som tipper avstemningene.

Det spekuleres også om vi vil se utbredt bruk av tekniske uthalingstaktikker for å hindre at vi vil få noen gyldige vedtak. Det er også en mulighet for at forslagene kan tynges ned av tilleggsforslag så de blir uoversiktlige og noe annet enn det som var utgangspunktet.

Foreløpig er det rolig, og ikke mange tilhørere. Men det er forhåndsregistrert mer enn 1000 tilhørere. Flere enn det er vanlig ved generalkonferanser. De er nok på plass i morgen.

Det er et stort innendørs stadion konferansen holdes i. Sikkerhetstiltakene er omfattende og det blir neppe noen demonstrasjoner på gulvet ved delegatene denne gangen, med mindre det er delegater selv som gjennomfører dem. Nyhetsfolkene sitter helt oppunder taket. Det gir god oversikt, men liten nærhet til det som skjer. Det er nok flere som finner seg en plass på tilhørertribunene i morgen.

Konferansen får stor oppmerksomhet i lokale nyheter. Alle TV-kanalene hadde innslag om konferansen, planene og trusselen om splittelse.

I kveld lokal tid, har biskop Christian Alsted invitert alle delegatene fra vårt biskopsområde, samt Øyvind Helliesen (medlem av Det juridiske råd) og Karl Anders Ellingsen (Brobyggeren og UMCOM) til en felles middag for å snakke sammen og forberede seg på morgendagen.

Vi kommer tilbake med mer når forhandlingene starter.

Følg oss også på Facebook.

Og der kan du også følge vår delegat Audun Westad.

 

Lignende artikler
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Sentralkonferansens råd setter nye datoer for neste sentralkonferanse og utvider tjenestetiden for biskopene. Samtaler med andre europeiske sentralkonferanser har startet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone