En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Jeg fant, jeg fant!

Jeg fant, jeg fant!

08.01.2020
Tema for Sommerfesten 2020 23. til 26. juli er klart.
Jeg fant, jeg fant!Det er også tid for lek og morro på Sommerfesten! Her fra 2019.

- Det å finne et godt tema for Sommerfesten er en viktig del av planleggingsarbeidet. Det setter kursen for hva vi ønsker av seminarer, talere og annet innhold og hva vi ønsker skal være fokus på leirene. Tema er også viktig for PR, og for at folk skal få lyst til å være med på Sommerfesten, forteller Hilde Marie Movafagh som jobber som koordinator for Sommerfesten. – I år har vi hentet temaet fra folkeeventyrene, og det kan være en overraskende kilde. Temaet spiller på nysgjerrighet, kreativitet, og gleden ved det å finne noe. De som kjenner eventyret husker hvordan Askeladden plukket med seg det ene og det andre av tilsynelatende verdiløse ting, men som viste seg å bli riktig så nyttige mot slutten av eventyret.

Det høres jo spennende ut, men hvordan kommer det kristne budskapet inn i dette temaet?
- Temaet har et tydelig hint til noen bibelhistorier om å finne, for eksempel da en sau var borte fra flokken og gjeteren forlot de 99 og lette etter den som var borte helt til han fant sauen. Kvinnen som mistet en verdifull mynt er også en viktig historie. Mynten var kanskje ikke verdt så mye i kroner og øre, men den betydde mye for henne. Når hun endelig fant den inviterte hun vennene sine på fest. Enda en historie temaet spiller på er om den bortkomne sønnen og faren som tar imot ham igjen med åpne armer. Disse historiene vil bli brukt gjennom hele Sommerfesten.

Lisa Kristin Hanielsen er MBU-konsulent, og forteller at Lukas 15 hvor disse tre fortellingene står, er valgt som tekster for hele Sommerfesten.
- Vi ønsker i år at alle deler av Sommerfesten skal ha samme fokus. Dermed vil hele familien i bilen på vei hjem ha hatt om det samme, men på ulik måte og tilpasset sin alder. Dette er en av måtene vi ønsker et sterkere fokus på undervisningen for barn og unge, og å hjelpe leirsjefer og leirprester å lage et godt opplegg for deltakerne. Vi tror det da blir lettere å ha disse oppgavene, og mer utbytte for deltakere i alle aldre.
Tror dere temaet vil appellere til barn og unge da?
- Ja, det tror jeg absolutt, forteller Lisa. – Barna kan jo eventyrene fra skolen, og det gjelder alle barna, ikke bare de med kristen bakgrunn. Et tema som Jeg fant, jeg fant er også ypperlig til alt mulig annet vi skal gjøre på leir. Det handler om å være nysgjerrig på livet, på nye venner, på seg selv og på Gud kanskje. Vi legger opp til en Sommerfest der det blir litt å oppdage underveis, så det blir mange måter vi skal bruke temaet på.

Er dere i rute da med årets Sommerfest?
- Ja, det vil jeg si, svarer Hilde Marie. – Vi har mye på plass allerede, og ikke flere løse tråder enn det som er normalt på denne tiden av året. Brosjyren kommer i slutten av januar, og da må jo det meste av programmet og ansvarlige for alle hovedområdene være i boks. De siste ukene før jul er en fase av planleggingen hvor utrolig mye tar form, så nå er vi klare til å fortelle hva som skal skje.

Sommerfesten foregår i Stavern fra 23. til 26. juli med fire leire for barn og unge, familieteltleir, teltleir for unge voksne, seminarer og kveldsmøter for de voksne, og fellessamlinger, misjonsmarked, sol og bad, liv og røre for alle generasjoner. Bli med på moroa du også!

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Lignende artikler

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no