En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Felleskirkelig bønnedag for fred i Syria

Felleskirkelig bønnedag for fred i Syria

Skrevet av: Ole Andreas Husøy, KPK
10.05.2013
Lørdag 11. mai samles syriske kristne til bønn og faste, for å be om fred i landet. Det Norske Bibelselskap oppfordrer alle norske menigheter om spesiell forbønn for Syria førstkommende søndag, 12. mai.
Felleskirkelig bønnedag for fred i SyriaPauluskirken i Syrias hovedstad Damaskus er reist til minne om apostelen Paulus som ble omvendt på vei til byen. Foto: Ole Andreas Husøy, KPK

George Andrea, generalsekretær i Det syriske bibelselskapet, oppfordrer alle til å stå sammen med syriske kristne i bønn om fred og forsoning i landet.


Den felleskirkelige markeringen skjer uken etter at påskehøytiden ble avsluttet i de ortodokse kirkene. George Andrea forteller at mange søkte til kirkene:
- Midt i borgerkrigen i Syria lever de syriske kirkene. Mange er rammet. Samtidig arbeider kirkene for å spre Guds ord, som gir håp, trøst og mot midt i det som av mange oppleves som en umulig situasjon. Den ortodokse kirken har nettopp avsluttet påskefeiringen, og mange søkte til kirkene, på tross av grusomme volds- og stridshandlinger.


Lørdag 11. mai skal alle kristne i Syria samles til faste- og bønnedag for fred. Utfordringen fra George Andrea videreformidles av Det Norske Bibelselskap, som har nær kontakt med Bibelselskapet i Syria.


- De syriske kristne utfordrer oss til å stå sammen med dem i faste og bønn. Dette kan gjøres på flere måter: Man kan samles i hjemmene, på bedehuset og i kirkene, for å lese nyheter fra Syria og for å be for alle som bor i landet, og for våre kristne søsken. Man kan også lese bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsens blogg om Syria på Bibelselskapets nettside og be der man er, heter det i en pressemelding fra Det Norske Bibelselskap. KPK
 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone