En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Nyttårsleir til nye høyder

Nyttårsleir til nye høyder

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
19.09.2013
Nyttårsleiren er en av Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbunds (MBU) største suksesser. Nå satser MBU og leier et nytt og langt bedre sted for vinterens utgave.
Nyttårsleir til nye høyderDet er kjempefine anlegg rett ved det nye stedet for vinterleirene. Her kan du svinge deg i noen av Norges beste bakker i Hemsedal. Foto: KRIK

Har du ikke bestemt deg enda? I år blir det nok fullt, enda det er flere plasser enn før.

 

Brobyggeren snakker med en engasjert og begeistret MBU-leder. Audun Westad synes det er en stor satsing.

- Hva er det dere har gjort?
- MBU satser stort på grunn av de siste årenes høye antall deltakere. Vi har leid KRIK Høyfjellssenter i Hemsedal!


Satser på det beste

- Gratulerer! Kan du fortelle litt om hvorfor dere har gjort dette? Nyttårsleir til nye høyderHemsedal. Foto: KRIK
- Hemsedal. Det er noe tiltalende bare ved navnet. Det gleder meg at vi kan tilby ungdommene våre en leir i et av de mest populære vintersportstedene i Norge.
Vi får nå helt nye muligheter både innendørs og utendørs, og vi får de beste forholdene for både bortover- og nedoverski.
Vi i MBU tror dette er viktig i lys av alt det positive som skjer i barne- og ungdomsarbeidet og i kirken generelt for tiden. Vi vil ta livsglad ungdom på alvor og satser på å gi dem det beste tilbudet som vi kan få til - både åndelig og fysisk.


Plass til 130

Vi får sengeplass til 130 deltakere og ledere på det nye stedet. Standarden på rommene, sanitæranleggene og på stedet generelt blir av en langt bedre kvalitet, enn det vi er vant til.
Vi får nå også laget maten for oss av personalet på stedet. Det vil gi lederne våre langt bedre tid til å være sammen med deltakerene på leiren.

Vi har inngått en femårsavtale med KRIK. Det gir oss ro og forutsigbarhet de nærmeste årene. Vi fikk god hjelp av tilsynsmann Svein J. Veland i dette arbeidet. Vi i MBU er svært positive til at vi nå har fått faste og bedre steder for både konfirmantweekendene og nyttårsleiren.


Økonomi under kontroll

- Hvordan vil dere få råd til å ha leir på et så flott sted? Nyttårsleir til nye høyderUngdomsleir med KRIK. Foto: KRIK
- Det er klart at det blir dyrere enn det vi har leid før, både for MBU og for den enkelte deltaker. Samtidig er vi opptatt av at kostnadene blir holdt så lave som mulig for deltakerne. MBU skal også arbeide videre med å få flere organer i og utenfor kirken til å bidra økonomisk for at vi skal få en så god vinterleir som vi kan.

MBU-konsulent Camilla Gaarn Røed er svært positiv til endringen:
- Jeg tror dette blir veldig bra. Jeg har ikke vært der selv enda, men har hørt mye bra om stedet.


Gleder seg til å være leder

Maria Pedersen skal være leirsjef til vinteren og gleder seg:
- Det er kult at vi skal være på et større og bedre sted. Det vil bli noe helt annet å kunne bruke det store skitrekket i Hemsedal. Det er klart at det å flytte fra Gautefall til Hemsedal gir oss helt andre muligheter. Jeg var leder på den siste leiren på gautefall og skal lede den første på Hemsedal. Det er godt å ha erfaringen fra sist vinter, og muligheten til å nå starte med helt blanke ark i Hemsedal, avslutter Maria.

 

Les mer på MBU sin egen hjemmeside.

 

Lignende artikler
28. desember til 1. januar er det nyttårsleir for ungdom 15 år og over i Hemsedal. Les mer
Er det viktig for deg at det er ungdommer i kirken? Er det viktig for deg at ungdommer tar ansvar i kirken? Det kan du nå bidra til! Les mer
Vil du bli ungdomsarbeider i Centralkirken i Oslo? Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone