En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>- Kjære venner i Det Mosaiske Trossamfunn

- Kjære venner i Det Mosaiske Trossamfunn

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
20.02.2015
Slik begynner et brev fra Metodistkirkens ledelse, som ble sendt etter terroren i København.
- Kjære venner i Det Mosaiske TrossamfunnSynagogen i Oslo. Foto: Wikipedia

Det var terroren i København og den økende utryggheten for vanlige jøder i Norge og Europa, som fikk kirkens ledelse til å sende et brev til Det Mossaiske Trossamfunn denne onsdagen.

På spørsmål fra Brobyggeren sier tilsynsmann Øyvind Helliesen at de sendte brevet først og fremst fordi de på vegne av Metodistkirken ønsket å uttrykke vår medfølelse og dype sympati med de som har blitt så hardt rammet. - Kjære venner i Det Mosaiske TrossamfunnTilsynsmann Øyvind Helliesen

- Dette gjør et dypt inntrykk på oss. Vi har også lagt merke til den uro som mange norske jøder uttrykker for sin egen sikkerhet i vårt samfunn. Dette er noe som berører oss alle.

Vi vil markere viktigheten av tros- og forsamlingsfriheten i våre samfunn, og nødvendigheten av at dette kan skje i trygghet.

Slike friheter er ikke selvfølgeligheter, vi tror det er både viktig og riktig at vi gjentar vår overbevisning når slike ting skjer. Vi vil også uttrykke vår medfølelse på en direkte måte til de som er rammet, sier Øyvind Helliesen.

Kirkens ledelse har også lagt merke til det flotte initiativet som en gruppe unge muslimer har tatt for å "slå ring om synagogen" i Oslo denne lørdagen.

- Vi synes dette er et oppmuntrende initiativ som vi applauderer, avslutter Helliesen.

 

Her er brevet i sin helhet:

 

Oslo/Fredrikstad 18.2.2015


Kjære venner i Det Mosaiske Trossamfunn

Det var med stor sorg vi hørte nyheten om de brutale drapene på Finn Nørgaard og Dan Uzan.  37 år unge Dan ble drept mens han beskyttet menigheten og menneskene han var så glad i. Det skjærer oss i hjertet at en slik beskyttelse i det hele tatt er nødvendig. At en ung mann skal måtte bøte med livet for å beskytte menigheten sin er ubeskrivelig.

Angrepene på debattmøtet og synagogen var mer enn bare kriminalitet. Det var angrep på vår mulighet til å leve i et fritt, trygt og demokratisk samfunn, derfor var det ikke bare et angrep på ytringsfriheten, men også på forsamlingsfriheten og religionsfriheten.
Vi deler sorgen og smerten over det som hendte sammen med dere, og vi forstår også den frykt og uro som følgende av denne hendelsen skaper for jødene i Norge. Vi vil derfor forsikre dere om at vi i Metodistkirken i Norge står sammen med dere, og at vi har dere, de berørtes familier og venner, og hele det mosaiske fellesskapet i Norden med i våre tanker og bønner.

Vi hilser dere med et ord fra vår felles tradisjon og historie.

Vær modige og sterke! Vær ikke redde og la dere ikke skremme av dem! For Herren din Gud går selv med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. (5 Mosebok 31.6)


Vennlig hilsen
Metodistkirken i Norge
Øyvind Helliesen, Tilsynsmann (sign)


PS: En liknende hilsen er sendt det Mosaiske Trossamfunn i Danmark, underskrevet biskop Christian Alsted.

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone