En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Angrep metodistkirke med våpen, minst ni døde

Angrep metodistkirke med våpen, minst ni døde

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
18.06.2015
I Charleston, South Carolina gikk en mann inn på et bønnemøte og åpnet ild med håndvåpen. Så langt er ni kirkegjengere døde. Angrepet betegnes som et hatangrep.
Angrep metodistkirke med våpen, minst ni dødePoliti utenfor Mother Emanuel African Methodist Episcopal Church.

Mother Emanuel African Methodist Episcopal Church er en menighet i en av de eldste og mest kjente Afro-Amerikanske kirkene i dn metodistiske bevegelsen. Som et resultat av raseskillet i USA ble det tidlig dannet egne kirkesamfunn for Afro-Amerikanere. Selv om det er gjennomført et stort forsoningsarbeid, er de fortsatt et uavhengig kirkesamfunn tilsluttet World Methodist Chouncil.

Det var et bønnemøte i kirken da det politiet beskriver som en hvit mann i begynnelsen av 20-årene kom inn og satte seg. Vitner forteller at han satt en stund stille og så på bønnemøtet. Han skal deretter ha reist seg og åpnet ild mot de forsvarsløse kirkegjengerne. Gjerningspersonen kom seg ut av kirken før politiet kom og er fortsatt på frifot.

Politisjefen i Charleston nøler ikke med å beskrive forbrytelsen som "hatkriminalitet". Menigheten Mother Emanuel African Methodist Episcopal Church er moderkirken til det profilerte Afro-Amerikanske kirkesamfunnet og har stor symbolverdi for medlemmene og samfunnet.

 

Linker:

The Washibgton Post

The Post and Courier

Live5News

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone