En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>I dag starter Sentralkonferansen

I dag starter Sentralkonferansen

17.10.2012
Onsdag 17. oktober samler 3 biskoper, 64 delegater, 8 styremedlemmer og 17 gjester seg i Kaunas, Litauen. Her vil de velge en ny biskop og samtale om fremtiden til Metodistkirken i vårt hjørne av Europa og Eurasia.
I dag starter SentralkonferansenKaunas i Litauen er vertsby for Sentralkonferansen.

I dag starter Sentralkonferansen med en åpningsgudstjeneste kl. 18.30 (norsk tid). Det er metodister fra et svært spredt område som samler seg til konferanse. Delegater fra kirkene våre i Norge, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Russland, Hviterussland, Moldovia, Ukraina, Kasakhstan, Kirgistan, Tadjikistan og Usbekistan. I tillegg er det siste gang Metodistkirken i Sverige er med oss.

Rapporter
Sentralkonferansen skal behandle en lang rekke med rapporter fra årskonferansene og styrene på sentralkonferansenivå. Hvilken rolle skal Sentralkonferansen ha etter at Sverige har gått ut av kirken vår? Hvordan skal vi samarbeide for å styrke og oppmuntre hverandre? Dette er bare noen av emnene som delegatene vil samtale om.

Biskopsvalg
For delegatene fra Eurasia er dette en svært spennende konferanse. Det skal velges en biskop for dem som skal overta etter Hans Växby. Denne gangen vil de ha en av sine egne som biskop. Spenningen er stor og vi kommer tilbake med mer omtale av valget som skal skje på fredag kl. 10.00.

Nordmenn
Den norske delegasjonen består av prestene Øyvind Helliesen, Frøydis Grinna, Lars Erik Nordby, Vidar S. Bjerkseth, Jon-Erik Bråthen og Hilde Marie Movafagh. De leke delegatene er Audun Westad, Jan M. Linnsund, Ingerid Hoggen, Berit Westad, Iacob I. Nordby og Vigdis-Merete Rønning.

Gleder seg
Brobyggeren snakket med Audun Westad på vei til Sentralkonferansen.
- Hvilke forventninger har du til Sentralkonferansen?
- Jeg gleder meg til selve konferansen og til å se igjen både gamle og nye venner. Jeg har en forventning om at vi skal få en fin konferanse der vi kan snakke sammen og bli bedre kjent som kirke. Jeg ser frem til å høre hva det er som rører seg i kirken vår. Jeg tror det blir mange gode samtaler.

I dag starter Sentralkonferansen - Er det noen viktige saker?
- Det er to ting som det blir spesielt å være med på. Den ene tingen er å være med og velge en ny biskop for Eurasia. Det andre er å være med på den siste Sentralkonferansen der Metodistkirken i Sverige er med. Det tror jeg blir spesielt.

- En ting som blir spennende er det at jeg er utpekt til å lede en av fire fokusgrupper. Jeg ble oppringt av biskopen og utfordret. Da må jeg jo være med og si ja til å stå på valg.
Det blir en uvant rolle for meg. Jeg er jo gjerne en som kan stille kritiske spørsmål og delta aktivt i diskusjonen. Nå skal jeg holde i trådene og lede samtalene. Det blir anderledes for meg. Jeg håper jeg har forberedt meg godt nok til oppgaven.
En spesiell utfordring er det jo at språket blir engelsk når revisorrapportene skal behandles. Det er ikke ofte jeg bruker et så spesielt engelsk ordforråd, avslutter Audun med et smil.

Audun Westad har sin egen Facebookalias der han kommenterer konferansene han deltar på. Gå til Konferanse-Audun for å følge han.

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone