En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Samarbeidsavtale med Equmeniakyrkan

Samarbeidsavtale med Equmeniakyrkan

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
04.11.2015
Søndag 25. oktober ble det inngått en samarbeidsavtale mellom den svenske Equmeniakyrkan og Metodistkirken.
Samarbeidsavtale med EqumeniakyrkanLasse Swenson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan og Biskop Christian Alsted i The United Methodist Church signerte samarbeidsavtalen.

Søndag 25. oktober ble en samarbeidsavtale mellom den svenske Equmeniakyrkan og The United Methodist Church underskrevet i Stadionkyrkan i Malmö. Lasse Swenson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan og Biskop Christian Alsted i The United Methodist Church signerte. For øvrig har Knut Refsdal og Øyvind Helliesen (UMC) fra Norge vært med på å utforme avtalen sammen med Olle Alkholm og Sofia Camnerin (EK). Avtalen innebærer å anerkjenne hverandres kirker, deres felles basis i den apostoliske tro. Kirkene anerkjenner hverandres dåp, nattverd og ordinasjoner. Samtidig anerkjennes det at de to kirkene har hver sin tradisjon, egne læredokumenter og ordninger. Samarbeidsavtale med EqumeniakyrkanDet var mange kirkeledere som var samlet til signeringen av den historiske avtalen.


Equmeniakyrkan ble dannet i 2011 ved at Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet og Svenska Missionskyrkan fusjonerte helt og fullt. Den foreliggende avtalen er dermed en av flere viktige bånd den nye kirken har til sine tidligere kirkefamilier.

 

Tekst: Hilde Marie Movafagh

Bilder: Per Endre Bjørnevik

 

Lignende artikler
Under biskopsmøtet i Berlin ble det inngått en omfattende avtale mellom The United Methodist Church og Equmeniakyrkan i Sverige. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone