En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Velkommen til første brobygger-samtale om homofili

Velkommen til første brobygger-samtale om homofili

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
10.03.2016
Førstkommende lørdag 12. mars er det første runde med samtaler om homofili denne våren. Her får du vite hvordan DU kan følge med.
Velkommen til første brobygger-samtale om homofiliSamfunnet er i endring, og også i Metodistkirken lever vi med en spenning mellom lære og personlige erfaringer om samliv og kjærlighet. Brobygger-samtaler skal løfte frem ulike erfaringer i kirken. Illustrasjonsbilde.

Samtalene gjennomføres som dialog om Metodistkirken i Norge sin relasjon til likekjønnede par. Det er «brobygger-samtaler» som skal bidra til å øke refleksjonsnivå blant oss alle. Øyvind Hellliesen skal lede samtalene.

Den første samtalen holdes i Centralkirken i Bergen, Vetrlidsalm. 8 5003 Bergen. Det er åpent for alle som ønsker å overhøre samtalene. Det vil ikke bli mulighet til å stille spørsmål direkte til deltakerne. Men tilhørere kan skrive ned spørsmål de ønsker skal tas opp i samtalen etter lunsj.

Samtaledeltakere er: Kathrine Meltzer, Dag Martin Østevold, Bjørn Helge Sandvei, Anne Grete Spæren Rørvik, Aart Huurnink og Magnus Løvland. I tillegg vil lederen av Metodistkirkens Hovedkontor, Johanna Lundereng, delta.

Program for dagen:
11.00 – Øyvind Helliesen ønsker velkommen. Han tar en gjennomgang av rammene for samtalene og regler for den gode samtalen.
11.30 -12.30 – Bli kjent med samtaledeltakere ved å høre deres historier og veivalg. Underveis i samtalen kan tilhørende skrive ned spørsmål de ønsker skal tas opp i samtalen etter lunsj.

For de som deltar via streaming, logg dere på via denne lenken www.metodistkirken.no/brobygger-samtalene. Send deres spørsmål til: johanna.lundereng@hk.metodistkirken.no

12.30 – 13.30 Lunsj med snitter fra Smørbrødsentralen.
13.30 – 14.30 Samtalen fortsetter. Vi tar inn også innspill fra tilhørende.
14.30 – 15.00 Avslutning i bønn.

 

Den andre samtalen holdes i Centralkirken i Oslo, St Olavs gate 28 0166 Oslo, lørdag 30. april fra kl. 11- 15.

Den siste samtale i serien vil finne sted under Metodistkirkens Årskonferanse 2016 som holdes i Sandnes/Stavanger.
Fra 23. -26 juni. Vi kommer tilbake til eksakt tidspunkt for samtalen.

 

 

 

Lignende artikler
Kirkens biskop og tilsynsprester har sendt ut informasjon til alle menighetene om hva som skjer fremover med mulige vedtak i generalkonferansen og her hjemme. Du kan lese hele dokumentet her. Les mer
Veien videre
2021-03-18
Et budskap fra kirkens biskop og tilsynsprester. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone