En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>MBU-banken i fin fremgang

MBU-banken i fin fremgang

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
16.04.2016
Etter at MBU-banken ble restartet for fire år siden, har givergleden økt kraftig.
MBU-banken i fin fremgangØkningen i MBU-banken gleder og begeistrer! En stor takk til giverne og en sterk oppfordring til flere om å bli med, sier Magnus Løvland, Hege Bergjord, Stephanie Buadu og Audun Westad.

 

Landsmøtet til MBU er i full gang på Solbukta utenfor Fredrikstad. Under behandlingen av regnskapene og budsjettet for neste periode var det særlig tre ting som fikk frem applausen. Metodistkirkens hovedstyre har bidratt med støtte både til MBU-presten (131.000 i 2015) og til leirarbeidet (25.000 i 2015). Stiftelsen Betanien Oslo har også bidratt i en årrekke med tilskudd til leirarbeidet (35.000 i 2015). Den tredje gledesposten var MBU-banken!

MBU-banken er den faste givertjenesten for kirkens barne- og ungdomsarbeid. Den var en viktig del av inntekten til Metodistkirkens barne- og ungdomsforbund (MBU), inntil en periode med økte statlige tilskudd reduserte betydningen av innskuddene. Det er en del administrativt arbeid med en slik ordning, så på slutten av 90-tallet ble tjenesten lagt ned.

Støtteordningene varierer med politiske trender, og det viser seg at en givertjeneste som MBU-banken er av stor betydning for å sikre MBU en forutsigbar og ubundet inntekt.

Derfor ble MBU-banken relansert på årskonferansen på Kjølberg i 2011. Det gikk ut en sterk oppfordring til alle med et hjerte for barne- og ungdomsarbeidet om å tegne seg som fast giver. Og det har metodistene gjort. På de få årene som har gått, så har innskuddene økt til de nådde 92.000 kroner i fjor. I dag er det 49 givere som i snitt gir omtrent 150 kroner i måneden. Gavene til MBU faller inn under ordningen for skattefrie gaver. Den enkelte giver får trekke fra gaven fra sin inntekt i selvangivelsen.

MBU budsjetterer med inntekter fra MBU-banken på 100.000 kroner i 2017 og 120.000 kroner i 2018. MBU-banken i fin fremgang

- Vi er veldig takknemmlige for alle som er med og gir til MBU gjennom MBU-banken. Det er en kjærkommen inntekt som gir oss mulighet til å satse videre, særlig på leir- og lederutvikling, sier Hege Bergjord, avtroppende økonomiansvarlig i landsstyret.

Bli med!

- Vi vil ha med både unge og voksne på laget. Vi oppfordrer ungdommene til "å gi en kebab" i måneden (50 kr), og voksne til å bidra etter evne. Disse gavene blir bare viktigere og viktigere for MBU, sier avtroppende leder av landsstyret Audun Westad

Det er stort behov for flere givere i MBU-banken. Du avgjør selv hvor mye du bidrar med. Send en mail til MBU-kontoret med melding om at du ønsker å være med, så tar de kontakt med deg.

Lignende artikler
28. desember til 1. januar er det nyttårsleir for ungdom 15 år og over i Hemsedal. Les mer
MBU landsmøte
Lederskifte i MBU
2016-04-16
På landsmøtet i dag fikk barne- og ungdomsforbundet ny leder. Les mer
Flere år med hardt arbeid har lønnet seg for MBU, hvor de opplever stor gevinst både fra sitt arbeid med MBU-banken og økonomistyringen i organisasjonen. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone