En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistkirkens fredspris til arbeid med flyktninger og bistand

Metodistkirkens fredspris til arbeid med flyktninger og bistand

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
03.09.2016
2015 World Methodist Peace Award ble i dag tildelt prest Jo Anne Lyon i Houston, USA.
Metodistkirkens fredspris til arbeid med flyktninger og bistandJo Anne Lyon mottok 2015 World Methodist Peace Award i Houston på World Methodist Conference.

 

Jo Anne Lyon er grunnlegger og tidligere leder av World Hope International, basert i Alexandria, USA. Med kontor i sitt eget kjøkken startet hun en otganisasjon som i løpet av sine 12 første år vokste til en organisasjon som formidlet 145 millioner kroner til nødhjelp og utvikling i 30 nasjoner verden rundt.

Lyon er kjent for å selv reise inn i områder med borgerkrig og uro for å hjelpe og snakke de undertryktes sak.Hun kombinerer oppfinnsomhet og samarbeid med lokale ledere for å løse komplekse situasjoner.

Noen av arbeidsområdene kjenner vi igjen fra vårt eget misjonsselskap: Brønnborring for rent vann, helhetlig trening for å hjelpe krigsoffre og opplysningsarbeid for å motarbeide menneskehandling. Metodistkirkens fredspris til arbeid med flyktninger og bistandJo Anne Lyon takker for prisen.

I forbindelse med pristildelingen sier hun: I vår tid må vi se til de som lider og mangler trygghet for livets grunnleggende nødvendigheter, immigranter, motarbeide rasisme, flyktninger, offre for menneskehandel og løfte frem kvinners likeverd i skaperverket.

Lyon er prest og leder i The Wesleyan Church i USA. Hun har mottatt fem æresdoktorgrader, forfattet boken "The Ultimate Blessing" og deltatt som rådgiver for presidenten i religiøse saker.

 

Metodistkirkens fredspris til arbeid med flyktninger og bistand2015 World Methodist Peace Award tildelt Jo Anne Lyon.

Lignende artikler
Den estiske metodistpresten deler prisen med avdøde biskop Yambasu. Les mer
Vil du nominere noen? Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone