En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Svingende rytmer i Bergen

Svingende rytmer i Bergen

22.11.2006
Helgen 17.-19. november var det fullt hus i Første Metodistkirke i Bergen. For femte gang arrangerte Betanien og Første Metodistkirke korseminar med den alltid energiske Per Oddvar Hildre.
Svingende rytmer i Bergen


Per Oddvar Hildre inspirerte deltakerne på seminaret i Bergen Første Metodistkirke.Denne gangen bød seminaret på ekstra utfordringer siden det populære søramerikanske orkesteret Altiplano var med og skulle akkompagnere seminarkoret på konsertgudstjenesten søndag kveld.

Per Oddvar Hildre begynner alltid sine seminar med å si at det ikke kommer til å bli noen kosehelg, men knallhard jobbing. Han har rett i det, men når 80 personer allikevel velger å bruke hele helgen på å øve inn sanger, samtidig som de snakker om hvor kjekt det er, må det også si noe om kvaliteten på seminaret Hildre holder.

Søndag kveld var det klart for konsertgudstjeneste ved pastorene Are Blomhoff og Jon-Erik Bråthen, seminarkoret og Altiplano. Foran en fullsatt kirke framførte seminarkoret de syv sangene de hadde lært i løpet av kvelden, norske sanger med noen søramerikanske rytmer og søramerikanske salmer og hymner hvor sangerne også fikk prøvd seg på å synge spansk. Altiplano fremførte også en del av sine egne sanger og imponerte med sin entusiasme og samspillet sitt. Altiplano er et veldig populært orkester i Sør-Amerika, noe som også gjorde at en del nordmenn av søramerikansk opprinnelse hadde funnet veien til kirken og satt med store smil på første rad. I Norge er Altiplano kanskje mest kjent for å ha spilt på SKRUK-cden Slipp mine fløyter fri og det var også denne sangen konsertgudstjenesten ble avsluttet med, etterfulgt av trampeklapp.

Den energiske mannen med skjegget hadde igjen klart å få et stort kor med veldig forskjellige sangere til å bli et velklingende kor i løpet av kort tid. Man skal vel ikke se bort i fra at det kommer til å komme et ønske fra deltakerne om et nytt seminar om ikke så alt for lang tid.


Svingende rytmer i BergenDet populære søramerikanske orkesteret Altiplano var med og gjorde konserten til noe helt spesielt.


Svingende rytmer i BergenFra konserten.


Svingende rytmer i Bergen


Solist Linn Markussen.
Tekst: Åse Meistad
Foto: Are Blomhoff
NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone