En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>«Samarbeids JOTA» på Solløkka

«Samarbeids JOTA» på Solløkka

19.12.2006
Jota er en stor begivenhet hver høst for alle verdens speidere. I år samarbeidet tre speidergrupper om et felles arrangement på Solløkka.
«Samarbeids JOTA» på Solløkka

Høy konsentrasjon under bygging av hvalkanon. Foto: Øyvind JacobsenHorten MS, 5. Skien MS og Solløkka MS var samlet til JOTA/JOTI helg på Solløkka. Stifinnere og vandrere ankom Solløkka fredag kveld i øsende regn. Siden vi er tre relativt små grupper, valgte vi å la speiderne få sjans til å kjent med hverandre. Derfor blandet vi speidere fra de tre gruppene og delte dem inn i fire patruljer.

Etter installering i hytter og et godt måltid. Viste naturen seg fra en av sine bedre sider, og det var mulig å gjennomføre en liten leirbålssamling ute.
Kvelden smøg seg over Vestfold, og det var på tide å finne soveposene sine. Speiderne gjorde seg klar for nattens mens lederne hadde andre planer. Når det endelig var blitt stille satte lederne i gang med et voldsomt spetakkel for å få speiderne ute av hyttene så fort som mulig. Det var tid for en liten nattmanøver. Det var noen som ikke var helt fornøyd med dette, men varm kakao hjalp på humøret.

Lørdagen startet med et omfattende prosjekt for speiderne. Hver patrulje skulle bygge en hvalkanon. (Vi var jo tross alt i Sandefjord). Så var det tid for offisiell åpning av JOTA 2006.
Småspeiderne fra Horten og Solløkka dukket også opp. Resten av lørdagen gikk med til diverse aktiviteter. Speiderne fortsatte å bygge hvalkanon, pratet i radio, chattet på nettet, padlet kano og hadde det veldig bra. Småspeiderne fikk også forsøkt seg som «livreddere» og kastet livline til en mann som hadde druknet. Undertegnede kan legge til at overlevelsesdrakten ikke var helt tett, og vannet var kaldt.

På kvelden var det duket for et skikkelig leirbål. Det var mange som var i ilden med underholdning. Det var også mange fine sangstemmer å spore i forsamlingen.

På søndagen hadde vi en Scout Own som ble ledet av pastor Markman. Også her deltok speiderne. Resten av søndagen gikk med til en reprise av lørdagens skytekonkurranse før det var på tide med rydding og vasking. Det var vel bare en hytte som det ble omvask på, så også her viste speiderne stor innsats.

Med stort og smått var vi 60 mennesker samlet denne helgen på Solløkka. Et samarbeid som alle de involverte satte pris på.

Takk til alle som deltok. Det ble en minnerik helg, som jeg tror fler med meg ser tilbake på med glede.

Leif Tore Markman«Samarbeids JOTA» på Solløkka

Karl Kristian var helgens "radiot". Foto: Øyvind Jacobsen

«Samarbeids JOTA» på Solløkka

Både store og små koste seg med leirbål på lørdag kveld. Foto: Øyvind JacobsenNETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone