En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Strid om presidentbibliotek

Strid om presidentbibliotek

30.01.2007
Plasseringen av presidentbiblioteket til George W. Bush skaper strid i Metodistkirken i USA.
Strid om presidentbibliotekSouthern Methodist University i Texas eies og drives av Metodistkirken i USA. Det at Bush vurderer å legge sitt presidentbibliotek hit har skapt motstand. Foto: UMSN.


Strid om presidentbibliotekDet er ingen hemmelighet at metodistene i USA er sterkt splittet i synet på president Bush og hans politikk. Det har ført til en rekke konflikter innen Metodistkirken.

Den siste saken som får debatten til å rase er lokaliseringen av presidentbiblioteket til Bush. I USA er det tradisjon for at den avgående presidenten får bygge og drive et bibliotek med utgangspunkt i presidentarkivet fra perioden i Det hvite hus. Presidenten får selv velge hvilket sted som skal beæres med biblioteket.

Da det ble kjent at det kirkeeide universitetet Southern Methodist University i Texas er en av fire finalister for å få biblioteket, ble det startet en underskriftskampanje for å hindre en slik lokalisering. Motstanderne frykter at biblioteket vil uløselig knytte Metodistkirken til Bush sin  presidentgjerning.

Brobyggeren/UMNSNETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone