En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodister står mot splittelse i Arendal

Metodister står mot splittelse i Arendal

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
11.04.2017
I dagens utgave av Agderposten kan en lese at to av fire menigheter i Arendal trekker seg fra samarbeidsgudstjenesten skjærtorsdag.
Metodister står mot splittelse i ArendalMetodistkirken i Arendal fortsetter samarbeidsgudstjenesten på skjærtorsdag med Bardu menighet.

Agderposten (krever abonnement) skriver i dag om den tradisjonelle samarbeidsgudstjenesten skjærtorsdag i Arendal. Hvert år har Barbu menighet i Den Norske kirke, Metodistkirken, Havstad bedehus (Normisjon) og Baptistkirken hatt en felles gudstjeneste skjærtorsdag for å feire innstiftelsen av nattverden. I år skal den holdes i den nye Metodistkirken.

I år har Havstad bedehus og Baptistkirken trukket seg fra samarbeidsgudstjenesten. Begrunnelsen er det at den ene presten i Barbu menighet vil vie samkjønnede i samsvar med vedtaket i kirkemøtet.

Det har vakt oppsikt lokalt i Arendal at "samarbeidsgudstjenesten" demonstrerer en så dyp splittelse blant de kristne i Arendal.

 

Barbu menighet og Metodistkirken vil fortsatt holde samarbeidsgudstjenesten og sammen feire nattverden skjærtorsdag.

Til Agderposten sier prest Leif S. Jacobsen i Metodistkirken: Metodister står mot splittelse i ArendalPrest Leif S. Jacobsen

- Vi pleier å ha en fellesgudstjeneste i påsken fordi påsken inneholder det mest sentrale i den kristne tro, noe som alle kristne kirker står sammen om. Nattverden understreker enheten i det kristne budskapet, og er det sterkeste uttrykket for enhet man kan tenke seg. Jeg synes det å ikke samarbeide gir signaler utad som vi kristne ikke er tjent med. Metodistkirkens og Den norske kirkes prester har tradisjon for både samarbeid og å kunne bytte talerstol. Men Metodistkirken deler ikke Den norske kirkes nye syn på ekteskapet, sier Jacobsen som fortsetter:

Felles gudstjeneste betyr ikke at vi har skiftet syn, men at vi fortsetter samarbeidet. Jeg forstår ikke et resonnement om at en bare skulle samarbeide med dem en er enige med. Jeg hadde håpet at vi kunne ha stått sammen om det aller mest sentrale i kristendommen, og fortsatt samarbeidet.

Torsdag skal Jacobsen og kappelan i Barbu Kristian Kyllingstad, sammen forrette nattverden i Metodistkirken. Til Brobyggeren sier Leif S. Jacobsen som har fått støtte i menighetsrådet:

- Metodistkirken i Arendal er glad for at vår nye kirke er et sted der alt Guds folk kan samles. Det vi opplever i Arendal i dag viser hva Metodistkirken som brobyggerkirke står for.

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone