En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Arkitektprisen 2017 til Betanien sitt prosjekt på Furuset i Oslo

Arkitektprisen 2017 til Betanien sitt prosjekt på Furuset i Oslo

22.09.2017
Sosial og bærekraftig boligbygging med nyskapende arkitektur får stor oppmerksomhet.
Arkitektprisen 2017 til Betanien sitt prosjekt på Furuset i OsloFra åpningen av prosjektet på Furuset i Oslo. Biskop Christian Alsted gratulerer styreleder Anders Isnes med prosjektet. Fra venstre: Tilsynsprest Ingull Grefsli, styreleder Anders Isnes, biskop Christian Alsted, tilsynsprest Øyvind Helliesen og forstander Lars Erik Nordby.

Stiftelsen Betanien i Oslo har bygget 36 leiligheter på tomten til det gamle barnehjemmet på Furuset. Det er et banebrytende prosjekt som Brobyggeren har omtalt, og hvor åpningen blir omtalt i neste nummer av bladet.

Prosjektet har også blitt omtalt over en dobbeltside i Aftenposten (krever abb.).

I dag fredag 22. september ble det kjent at prosjektet er tildelt arkitektprisen for 2017. Det er en høythengende pris som skal løfte frem de gode prosjektene på tvers av arkitekturfagene. Arkitekturprisen går til et prosjekt av høy helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet som er ferdigstilt i Norge de siste tre årene.

I begrunnelsen står det blant annet at: Førstehjemsboliger for ungdom – U31 er vinner av Arkitekturprisen 2017. Boligprosjektet på Furuset utmerker seg ved å kombinere høy arkitektonisk kvalitet, med høye miljøambisjoner og et boligsosialt program.

Vi gratulerer Stiftelsen Betanien Oslo som er byggherre for prosjektet og som har gitt rammene og de djerve målene for et fremtidsrettet prosjekt.

Du kan lese om tildelingen her.

 

Lignende artikler
Det skal gjennomføres en mulighetsstudie for utvikling av Metodistkirken på Grünerløkka med et A-team av fagfolk. Les mer
Onsdag 13. april kl. 20.55 sendte NRK2 fra et besøk Stiftelsen Betanien Oslo og deres prosjekt på Grorud. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone