En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Intensivkurs i Metodismens historie og teologi

Intensivkurs i Metodismens historie og teologi

30.11.2017
Metodistkirkens teologiske seminar inviterer deg til et intensivkurs i uke 2 i Oslo hvor all undervisning i kurset går over 4 dager.
Intensivkurs i Metodismens historie og teologi

Ønsker du deg et realt dypdykk i Metodistkirkens teologi og historie? Metodistkirkens teologiske seminar inviterer deg til et intensivkurs i uke 2 i Oslo hvor all undervisning i kurset går over 4 dager.

Historieundervisningen omhandler metodismens begynnelse i England og John Wesley, men har hovedfokus på historien i Norge. Teologiundervisningen tar for seg den grunnleggende teologien og etikken i metodismen, og hvor metodismen er i det økumeniske landskapet. Vi skal også se på hvor metodismen er i dag, og det blir rom for samtale og diskusjoner. All litteratur i faget er på norsk. Det er Lars-Erik Nordby, Roar G. Fotland og Liv Berit Carlsen som har undervisningen sammen med rektor Hilde Marie Movafagh.

Brobyggeren spør rektor Movafagh hvem kurset er for?

Intensivkurs i Metodismens historie og teologiMetodistkirkens grunnlegger i Norge O.P. Pettersen.

- Dette kurset er egentlig for alle som er interessert i å lære mer om hva Metodistkirken er og står for. Det gir en god oversikt over både historie og teologi og hva kirken er i dag. Men hvis du tenker å bli lokalpredikant, eller drømmer om å bli prest eller diakon en dag eller om å jobbe i kirken på andre måter, da bør du i alle fall ta det.

Må jeg ha lest noe på forhånd for å være med?
- Neida, ingenting skal være lest på forhånd. På kurset vil du få det som er pensum i faget, så kan du lese etterpå og da ha undervisningen i bakhodet som hjelper deg å forstå det du leser.

Er faget vanskelig?
- Det er jo et fag i et utdanningsløp, så det er jo et nivå på det. Samtidig er det et av de første fagene man tar i teologiløpet, så det bør være greit å henge med på for de fleste, avslutter Movafagh.

 

Kurset holdes i Oslo, to dager på Menighetsfakultetet og to dager på Metodistkirkens hovedkontor. Kurset begynner med lunsj mandag 8. januar og avsluttes med lunsj torsdag 11. januar. Vi avslutter kl 17.30 hver dag, men det er tilbud om felles middag på onsdagen.

I etterkant av kurset skal det skrives tre oppgaver som til sammen utgjør eksamen. Du vil få veiledning på oppgavene og innleveringsfristen er i mai. Eksamen er i regi av Menighetsfakultetet. Kurset inngår i kravene for å bli lokalpredikant og er grunnleggende for alle som ønsker å bli prester/diakoner i Metodistkirken.

Pris: 1000,- for litteratur/undervisning (Da har Metodistkirken allerede sponset hver deltaker med kr 1500,- pr person).
Eksamen ved Menighetsfakultetet: 2990,-
Ta kontakt med rektor Hilde Marie Movafagh for å melde deg på eller for å få vite mer.

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone