En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Bli fadder!

Bli fadder!

06.02.2018
Bli fadder!

Metodistkirken har et omfattende fadderprogram i våre samarbeidsland Zimbabwe, Liberia og Sierra Leone. Vi har mange barn som venter på å få en fadder, så bli med og gi et barn og en landsby en bedre fremtid!

Bli fadder!

Takk for at du på en meningsfull måte vil å være med og bidra til at noen får et bedre liv!
Her gir vi svar på noen av spørsmålene vi får om det å være fadder hos Metodistkirkens Misjonsselskap.

Kan jeg velge land eller prosjekt?

Metodistkirkens Misjonsselskap har flere fadderprogram. Vi har tre fadderprogram i Zimbabwe; på Old Mutare, Mutambara og Nyadire, og vi tilbyr også fadderskap i Sierra Leone og Liberia. Barna som er med i fadderprogrammene er ofte foreldreløse, med ansvar for seg selv og yngre søsken.

Går min støtte til et enkelt barn?

Som personlig fadder i et fadderprogram er du fadder til ett barn, og gjennom din støtte gir du langsiktig hjelp til utdanning, helse, livsvilkår og inntekts-skapning. Dette gjelder fadderbarna som er med i programmet, med det kan også føre til hjelp for andre familier som bor i fadder-barnets lokalsamfunn. Vi ønsker ikke at det skal være personlig kontakt, i form av brev og besøk. Dette fører lett til forskjellsbehandling og misunnelse. Du kan være personlig fadder på Mutambara og Nyadire.

Har dere et tilbud til meg som ikke ønsker å være personlig fadder?

I forbindelse med programmet på Mutambara, har vi i flere år også gitt mulighet til å være kollektiv fadder. I Liberia og Sierra Leone tilbyr vi kun kollektivt fadderskap! Det betyr at din støtte går til de som til enhver tid trenger det mest, uten at du som fadder vet hvem disse barna er.

Hvor mye betaler jeg, og hva går pengene til?

Å være fadder koster 200 kroner i måneden. Pengene går inn i en felles pott for hvert land/fadderprogram. De som er med i programmet får dekket utgifter til skolepenger, eksamensavgifter, skoleuniform, bøker og annet skolemateriell. Beløpet kan også dekke varmt tøy til den kalde årstiden, medisiner ved sykdom og støtte til mat.

Hvordan får jeg informasjon?

Som personlig fadder får du tilsendt et bilde og noen personlige opplysninger om barnet. En gang i året skal du få informasjon om ditt fadderbarn. Som kollektiv fadder får du nyhetsbrev med generell oppdatering fra barnas skolegang og dagligliv.

Din hjelp skaper verdifull respekt og forståelse, og bidrar til å gi bærekraftige resultater i vårt arbeid. Vi setter stor pris på at du tar ansvar som fadder, slik at mange barn kan skape seg en ny framtid og et bedre liv!

Ønsker du å bli fadder kan du fylle ut skjemaet på siden, så tar vi kontakt med deg. Vil du motta informasjon pr. e-post, eller endre ditt fadderengasjement fra personlig til kollektivt fadderskap, så ta gjerne kontakt med oss på fadder@metodistkirken.no

Du kan også ta direkte kontakt med vår bistandskonsulent og fadderprogramansvarlig, Anne Ng Forster.
Kontor: 23 33 27 37

Kan jeg bruke avtalegiro?

Det enkleste er å bruke avtalegiro. Hvorfor avtalegiro?

  • Det er enkelt, rimelig og sikkert for deg og for Metodistkirkens Misjonsselskap. Du kan bli varslet hver måned på kontoutskriften. Du kan stoppe en månedsbetaling hvis du ønsker det, og velge å betale mer en annen månede.
  • Våre kostnader blir mindre ved at innsammlingsarbeidet blir forenklet.

Last ned og print ut fullmaktsskjema for AvtaleGiro. Du kan også ordne avtalegiro direkte med din bank. Her finner du informasjon om avtaleforhold mellom kunde og bank.

Metodistkirkens Misjonsselskap sitt kontonummer: 3000 13 88084
Adresse: Metodistkirkens Misjonsselskap, Postboks 2744 St.Hanshaugen, 0131 Oslo

 

 

Relaterte dokumenter

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone